Space Star Techniczne - Space Star problem z przeniesieniem napędu
longer43 - Wczoraj 19:20 Temat postu: Space Star problem z przeniesieniem napędu Cześć,
Mam problem z moim Space Starem nagle bez żadnego dźwięku przestał ciągnąć-jechać silnik chodzi w skrzyni nic nie chrobocze a samochód nie jedzie i najciekawsze w zależności od tego jaki mam bieg prędkościomierz wskazuje prędkość. Szukałem na forum i albo nie umiem szukać albo nie znalazłem bo nic nie ma. Generalnie wykonałem testy raz jedno koło w górę nie kręci się po wrzuceniu biegu, z drugim to samo (przy włączonym silniku). Przy kręceniu kołem jednym czy drugim nie czuć oporu silnika przy wyłączonym silniku w wrzuconym biegu. Oba koła w powietrzu
kręcę jednym drugie stoi i na odwrót też. Nie słychać żadnych zgrzytów chrobotania itp. Półosie się kręcą aż do samej skrzyni czyli przegub na tej długiej też. ciekawi mnie tylko jedna rzecz przy długiej półosi odległość między kielichem przegubu wewnętrznego a obudową skrzyni to ok 3 cm
czy tak to tam ma być?
Bizi78 - Wczoraj 20:25
Może sprzęgło się skończyło ale aby bezobjawowo.
longer43 - Wczoraj 20:44
No chyba nie bo jak pisałem to po wrzuceniu biegu prędkościomierz podaje wartości zależy jaki bieg i jakie obroty
Krzyzak - Dzisiaj 7:27
Czy ktoś może przetłumaczyć pierwszy post na język polski?
|
|
|