To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [ALL] zamek od tylnej klapy bagaznika

Anonymous - 05-05-2007, 12:07
Temat postu: [ALL] zamek od tylnej klapy bagaznika
Na jakiej zasadzie działa zamek od tylnej klapy bagażnika? wczoraj rozebrałem i trochę się porozglądałem, ale nie widziałem żadnej linki jedynie kabel, czyli wnioskuję, że sterowany jest on elektrycznie. Mam taki problem z nim, że czasami jak otworze wewnątrz tą wajchą to nie zawsze mi otwiera bagażnik i czasami śmiesznie to wygląda, bo muszę ze 3,4 razy pobiegać od tej wajchy do bagażnika. Myślałem, że tam jest linka którą po prostu należy podciągnąć a tu ups, tylko kabelek.

A może jak się otwiera klapę to ona musi lekko odpychać sie od tylnej półki (może poprzez takie czarne gumowe uchwyty, nie mam pojęcia po co one są na tej klapie - tuż przy szybie), jak się nie odepchnie delikatnie to się nie otworzy, a moja półka jest lekko połamana i już nie jest taka sztywna

co proponujecie?

Hugo - 05-05-2007, 15:59

Lena napisał/a:
A może jak się otwiera klapę to ona musi lekko odpychać sie od tylnej półki (może poprzez takie czarne gumowe uchwyty, nie mam pojęcia po co one są na tej klapie - tuż przy szybie),
Moim zdaniem są po to aby półka nie podskakiwała na nierównościach.
Kubot - 17-07-2009, 19:18

Podepnę się do tego tematu żeby nie twozyc nowego. Mam mały problem z zamkiem od tylniej klapy i muszę go wymienic. Wie ktoś jak się do niego dostac? I jak zdiac ten plastik żeby go nie uszkodzic?
Janasa - 18-07-2009, 09:16

znajomy w hondzie wyrzucił całkowicie zamek,bo podobno najłatwiej tamtędy się dostać do środka :shock: z moim cos też jest nie tak, bo wogóle nie działa :D
Kubot napisał/a:
Wie ktoś jak się do niego dostac? I jak zdiac ten plastik żeby go nie uszkodzic?
odkrecasz uchwyt od srodka,jest na 2 srubkach pod zaslepkami ,a reszta jest na zaczepach ,podważasz i wychodzi,jesli dobrze pamiętam
katarzynka909 - 27-08-2009, 23:29

a ja mam w pilocie guzik do bagażnika i naciskając go miga mi lampka kierunku z jednej strony a bagażnik się nie otwiera jak mam to rozumieć??
Qbatcz - 06-09-2009, 18:39

Rado napisał/a:
. Mam taki problem z nim, że czasami jak otworze wewnątrz tą wajchą to nie zawsze mi otwiera bagażnik

klapa bagażnika ma po bokach gumowe odbojniki które są jakby gwintowane, i przekręcając je ustawiasz docisk klapy przy zamknięciu, może masz je np. za bardzo wykręcone i za ciasno chodzą, więc nie otwiera... sprawdź ;)