To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Trzeszczące przednie zawieszenie w wilgotne dni

Hyusek - Wczoraj 9:34
Temat postu: Trzeszczące przednie zawieszenie w wilgotne dni
Koledzy, prośba o pomoc w zdiagnozowaniu źródła trzeszczeń w przednim zawieszeniu w Z30 z 2010 r.
Zawieszenie z przodu i tyłu było wymienione trzy lata temu. Jednak w ub. roku pojawiło się trzeszczenie przedniego zawieszenia przy pokonywaniu nierówności jak tzw. leżących policjantów nie ważne, czy prawym, czy lewym kołem albo jednym i drugim jednocześnie.
Szukałem w necie, co to może być i wydaje mi się, że gumowe tulejki stabilizatora mogły się zużyć i to może być źródłem trzeszczenia. Mocowania amortyzatorów raczej nie. Auto na równej drodze nie trzeszczy.
Sęk w tym, że to trzeszczenie znika w suche, ciepłe dni, a pojawia się, jak jest chłodniej i wilgotno, np. wcześnie rano. Jak oddaję auto do mojego mecha, to on mówi, że nie widzi problemu, bo nic nie słychać. A teraz deszczu jest jak na lekarstwo, więc ciężko mi "udowodnić" problem.
Czy spotkaliście się z takim problemem i możecie wskazać potencjalne jego źródła?

pitt63 - Wczoraj 11:15

Udzieliłeś sobie odpowiedzi na Twój problem. Wymień gumy stabilizatora i po problemie. Groszowa sprawa więc nie wiele ryzykujesz, jeśli to nie to ale nie sądzę.
Hyusek - Wczoraj 13:03

Dzięki za odpowiedź. Dzisiaj jeździłem z mechem, ale na złość jest ciepły i suchy dzień, więc nic nie trzeszczało. A mech. mówi, że jest przeciwny wymianie części na wyrost. Mech. jest najbliżej, choć i tak mam do niego kawałek drogi, więc muszę przy nim pozostać.