To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Schemat elektryki wycieraczek

Hubert23678746 - 09-06-2026, 21:46
Temat postu: Schemat elektryki wycieraczek
Cześć,

Potrzebuję schematu elektrycznego wycieraczek do mitsubishi galanta VIII ea5a wyprodukowany 10.2000

Wycieraczki mi padły i próbuję dojść z tym do ładu. Chcę sprawdzić, jak ta elektryka dokładnie idzie – od manetki, przez przekaźniki, aż do samego silniczka. Nie chcę kupować i wymieniać silnika w ciemno, bo muszę najpierw sprawdzić, czy w ogóle dochodzi do niego prąd.

Niestety nigdzie nie mogę znaleźć kompletnego schematu tej instalacji. Ma ktoś może pod ręką rozpiskę jak idą te kable i przekaźniki albo wie, gdzie to pobrać?

Z góry dzięki za pomoc!

Bizi78 - 10-06-2026, 05:15

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3447
Krzyzak - 10-06-2026, 07:50

A sprawdzałeś mechanikę? - elektryka w Mitsubishi jest na takim poziomie, że dopóki auto nie jest po poważnym dzwonie, to jej bym nie podejrzewał. Za to jak się wycieraczki zatrą w tulejce to ramię się wypina i je tracisz...
szyyymm - 16-06-2026, 10:19

Najszybciej chodzi o mechanikę. Kilka razy podejrzewałem elektronikę i za każdym razem okazywało się inaczej ;-) Akurat pracuję na warsztacie BWM i wiem, jak to wygląda od środka. Przy czym jednak przy tej marce jest trochę inaczej. Często nawet przy mocno wiekowych samochodów takie rzeczy nie siadają. To są solidne auta.