Lancer Ogólne - Rozpierak szczek lancer 2005
Edek Lancer - Dzisiaj 1:12 Temat postu: Rozpierak szczek lancer 2005 Cześć, lancera mam od niedawna ale jak na razie jezdzi sie świetnie i prawie bezawaryjnie. Niestety zerwała mi się linka ręcznego więc zabrałem się za to sam. Linki fabryczne ale w bębnie już ktoś grzebał i nie jestem pewien czy go dobrze poskładał a ze mechanikiem nie jestem to składam jak było. Więc pytanie czy ma znaczenie w którą stronę skierowany jest rozpierak? Chodzi mi o to czy sprężynka powinna byc w kierunku jazdy czy do tyłu w lewym i prawym hamulcu. Na części wytłoczone sa też litery L i R i lewa str ma literę w kierunku jakby do osoby robiącej przy hamulcu a po prawej było odwrócone. W ten sposób obie sprężynki są w kierunku jazdy. Wydaje mi się ze hamulec jest tak sam po obu stronach wiec teoretycznie rozpierak po prawej stronie auta powinien miec sprężynkę do tyłu samochodu bo po lewej jest skierowana do przodu. Czy cały ten temat to moje urojenia i bez znaczenia jak to wsadzę? Hamulce tarczobębny. Numer części to 50454L / 50454R a korzystam ze strony japancars.ru
|
|
|