ASX Ogólne - Brak chlodnicy
karino3 - Wczoraj 18:39 Temat postu: Brak chlodnicy Witam miałem wypadek dałem samochód na lawecie do serwisu samochód 4 letni. Przyjechał likwidator rozebrali przód wyciągnęli chodnicę szkoda całkowita. Zabrałem samochód na lawetę
i do mechanika laweciarz nie wiedział ze niema chłodnicy i odpalił i wiecha i po dojechaniu zjechał czy mógł zostać silnik uszkodzony, serwis nie poinformował o braku chłodnicy
pitt63 - Wczoraj 21:55
Mógłbyś sprecyzować, jakie długo silnik pracował bez chłodnicy? Jeśli tylko na czas zjazdu z lawety i wstawieniu a warsztat ro nic złego się nie powinno stać.
zbigniew77 - Wczoraj 22:13 Temat postu: Brak chłodnicy Jeśli zjazd dotyczył tylko kilkudziesięciu metrów a silnik pracował kilka minut to nic nie powinno się stać.Blok silnika i głowica oraz olej w układzie smarowania pochłonęły wydzielane ciepło ze spalania paliwa.A swoją drogą bardzo mądre te mechaniki ,serwis i laweciarz.. a gdy byś miał uszkodzoną miskę olejową i brak oleju w układzie samarowania ..też by odpalili silnik:shock:
karino3 - Dzisiaj 7:30
Witam przymnie pracował na czas wjazdu i zjazdu z lawety jak długo pracował u mechanika to nie wiem bo go zostawiłem u mechanika blacharza
Krzyzak - Dzisiaj 9:48
Silnik bez chłodzenia, uruchomiony na krótki czas - szczególnie, gdy był zimny - sobie bez problemu poradzi. Nie wiem jak pompa wody, ale w głowie sobie układam, że też, bo przecież łożysko i tak pracuje poza układem chłodzenia. Jest taki film jak młode chłopaki upalają hondę civic, bez chłodnicy aż panewki grają marsza, do zatarcia a potem zamiast oleju wlewają wodę i ten silnik odpala i dalej jeździ, znów do zatarcia... Tam aż z silnika dymi... Sam kiedyś tam zrobiłem (w sensie bez chłodnicy pojechałem kilkaset metrów) i silnik to zniósł bez problemu - nawet się duży obieg nie otworzył...
|
|
|