To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Skaczace obroty w carismie

Anonymous - 07-05-2007, 21:56
Temat postu: Skaczace obroty w carismie
Siemka mam carisme z 95r z gazem rocznym. Jak przelacze na benzynie troche poskacza obroty od 0 do 1000 i w koncu gasnie a na gazie tylko skacza caly czas na zimnym silniku jest looz taka lipa jest tylko na cieplym ... Pleaseee o PomoC ! ! !
Anonymous - 07-05-2007, 22:24

spróbuj zresetować kompa
Anonymous - 07-05-2007, 22:38

hmm tzn. a mozna jasniej ? wiesz jestem mlodym posaidaczem ;p w warsztacie mi mowili o silniczku od wolnych obrotach zeby go wyczyscic
major - 07-05-2007, 23:07

Na górze strony kliknij funkcje szukaj i wpisz obroty jest trego troche na forum to moze sie dowiesz czegoś ciekawego :)
Anonymous - 07-05-2007, 23:24

na początek zdejmij na kilka minut ujemna klemę akumulatora . A następnie odpal Miśka (powyłączane wszystkie urządzenia, kólka na wprost) i niczego nie dotykając poczekaj aż sobie ustawi obroty - do załączenia pierwszego wentylatora(jakieś 15minut). Potem wyłącz zapłon i gotowe. Przy następnym odpaleniu powinno byc jak trzeba, jesli nie będzie czeka Cię regulacja wolnych obrotów...
Matejko - 07-05-2007, 23:45

krzysiek_base
prosze, jezeli chcesz cos podpowiedziec to zrob to w zrozumialy sposob, jesli nie masz nic do dodania nie dodawaj !!

krzysiek_base napisał/a:
na początek zdejmij na kilka minut ujemna klemę akumulatora . A następnie odpal Miśka

wez pod uwage ze nie kazdy moze byc domyslny aby zdjac kleme odczekac z 5 minut, zalozyc spowrotem i wtedy odpalic :!:

Anonymous - 08-05-2007, 22:53

oka dzieki chlopaki za rade sprubuje cos pokminic

[ Dodano: 14-05-2007, 19:07 ]
no i wiecei co bylo ? ? ? zajebana przepustnica hehe