To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - brak przyspieszenia na LPG -w cari

Anonymous - 07-05-2007, 21:33
Temat postu: brak przyspieszenia na LPG -w cari
w trakcie przyłańczania z benzyny 2200obr ,na gaz poprzegazie ,nagły blok obroty spadły do 1800obr ,przy depnieciu na pedałgazu nic 1800obr i dławi sie , odpaala na gazie bez problemu ale 1800obr to max ,po przełaczeniu na benzyne chodzi normalnie co zrobić
ma ktoś pomysł

turek61 - 07-05-2007, 22:23
Temat postu: Re: brak przyspieszenia na LPG -w cari
krzysiek_base napisał/a:
w trakcie przyłańczania z benzyny 2200obr ,na gaz poprzegazie ,nagły blok obroty spadły do 1800obr ,przy depnieciu na pedałgazu nic 1800obr i dławi sie , odpaala na gazie bez problemu ale 1800obr to max ,po przełaczeniu na benzyne chodzi normalnie co zrobić
ma ktoś pomysł

Zanim ktoś Ci pomoże uważnie przeczytaj swój tekst, tak jak by to pisał ktoś inny.
Może zauważysz co jest nie tak.
Jest to zdanie :?: A jeżeli tak to jakie :?:
Ludzie... wysilcie się trochę przynajmniej zadając pytania :twisted:
Przecież nie o to chodzi aby domyślać się "co autor miał na myśli"

Anonymous - 07-05-2007, 22:28

nie jest to proste odpalam autko na benzynie ,po około 500m przełanczał na gaz i spadek obr do 1800 i tyle po docisnieciu pedal gazu nie przyspiesza dławi sie .
Na benzynie jest wszystko ok. sugestie

Matejko - 07-05-2007, 22:40

turek61 napisał/a:
Przecież nie o to chodzi aby domyślać się "co autor miał na myśli"

Ciebie tez strzyka?? :D

krzysiek_base chodzi o to, ze z Twojej wypowiedzi malo co mozna zrozumiec, pamietaj o interpunkcji :)

Anonymous - 07-05-2007, 22:47

Matejko napisał/a:
krzysiek_base chodzi o to, ze z Twojej wypowiedzi malo co mozna zrozumiec, pamietaj o interpunkcji :)

chyba z wrodzonego miłosierdzia nie wspomniałeś jeszcze o ortografii 8)

krzysiek_base napisał/a:
nie jest to proste odpalam autko na benzynie ,po około 500m przełanczał na gaz i spadek obr do 1800 i tyle po docisnieciu pedal gazu nie przyspiesza dławi sie .
Na benzynie jest wszystko ok. sugestie

jechać do DOBREGO gazownika

Anonymous - 08-05-2007, 10:53

dzieki za dobróć wykładu ,już rozwiozałęm problem ,obyło sie bez gazownika
przecisciło mi się na jezdzie na benzynie ,ale znalazłem przczyne ,miałem piaskownice w filtrze powietrza .
więc dziś wymieniłem filtr powietrza ,oleju i wlałem mu mobil formula S 10W40 pół syntetyk chodzi jak trzeba