[92-96]Colt CA0 - [ALL] ZEGARY Z OBROTOMIERZEM
Anonymous - 06-12-2005, 02:40 Temat postu: [ALL] ZEGARY Z OBROTOMIERZEM COLT 1995 ROK 1300 CM3 NAJBARDZIEJ GOŁY COLT NA ŚWIECIE MAM ZEGARY BEZ OBROTOMIERZA PYTANKO MOJE JEST TAKIE:CZY JAK WSADZĘ ZEGARY Z OBROTOMIERZEM TO WSZYSTKO BĘDZIE OK, CZY OBROTOMIERZ BĘDZIE DZIAŁAŁ CZY JEST TAM JUŻ INSTALACJA POD TAKIE ZEGARY, CZY KTOŚ TAK JUŻ ROBIŁ CZY WSZYSTKIE KONTROLKI I WSKAŹNIKI BĘDĄ DZIAŁAŁY ?
Rafal_Szczecin - 06-12-2005, 09:09
WsZYSTKO BEDZIE PASOWAC BEZ PRZEROBEK, lecz jedynym wymaganiem jakie jest to kupno oryginalnych zegarow wraz z obrotomierzem od tego modelu co Ty masz (CAO)
wszystko bedzie dzialac, instalacja juz jest.
pozdrawiam
Hubeeert - 06-12-2005, 10:17
Popieram Rafiego. Ewentualne problemy gdyby ktos kiedys grzebał w instalce nie powinny byc żadnym problemem.
ROMEL - 06-12-2005, 12:50
I tu sie Panowie mylicie... a może i nie....
Trzeba zmienić ścieżkach dojście sygnału z kontrolki pasów (zapięte niezapięte) o ile takowa istnieje (znaczy sie jeżeli pasy wysyłaja sygnał )
A druga sprawa to poziom paliwa - tam takze trzeba zmienić droge ścieżek z tyłu licznika...
Jest taka sama sytuacja jak w Coltach C50... zmieniałem w Coltolocie mojej Mamy... w CAO wymieniał Mr. Jurek...
Pozdrawiam
Anonymous - 06-12-2005, 13:08
mi sie wydaje ze kable wszystkie sa poprowadzone i doprowadzone do kostki, a kostki pieknie i grzecznie czekaja na swoim miejscu za zegarami
Anonymous - 07-12-2005, 20:30
deenbe napisał/a: | mi sie wydaje ze kable wszystkie sa poprowadzone i doprowadzone do kostki, a kostki pieknie i grzecznie czekaja na swoim miejscu za zegarami |
I ja tak mysle! Nie dawniej jak wczoraj kupilem sobie zegary z obrotomierzem i jedyne, co musialem zrobic zeby mi dzialaly w 100% tak samo jak poprzednie to: zamienic je. Wszystko dziala idealnie.
yrdn - 13-07-2006, 19:32 Temat postu: Zegary z obrotomierzem do Lancera '98 Szukam zegarów z obrotomierzem do mojego Lancerka... wiem, ze jestem w Colcie,ale to to samo tylko z kuperkiem i bez tylniej wycieraczki.
Kto pomoze mi ?
cns80 - 19-07-2006, 07:29
FAKTY I MITY NR 1
16.07.2006 umówiłem się na stacji BP z urzytkownikiem unknown85, który ma do sprzedania Colta CA0 1,8 GTi na części. Zabrałem tylko wkrętak i kasę . Dwie minuty zajęło przełożenie zegarów do mojego golusieńkiego CA0 4G13. Odpaliłem i okazało się że nie trzeba przekładać żadnych ścieżek. Wszystkie zegary (łącznie z obrotomierzem) i kontrolki działają bez zarzutu. PO ROBOCIE.
tomusn - 19-07-2006, 07:33
cieni napisał/a: | FAKTY I MITY NR 1
16.07.2006 umówiłem się na stacji BP z urzytkownikiem unknown85, który ma do sprzedania Colta CA0 1,8 GTi na części. Zabrałem tylko wkrętak i kasę . Dwie minuty zajęło przełożenie zegarów do mojego golusieńkiego CA0 4G13. Odpaliłem i okazało się że nie trzeba przekładać żadnych ścieżek. Wszystkie zegary (łącznie z obrotomierzem) i kontrolki działają bez zarzutu. PO ROBOCIE. |
a zakres prędkościomierza pasuje?
bo w C5x w 4G13 i 4G15 jest do 200 a w GTi do 240km/h...
Anonymous - 19-07-2006, 08:32
no i obroty w gti sa do 9000 a w 1.3 do 8000
cns80 - 19-07-2006, 16:51
Cytat: | a zakres prędkościomierza pasuje?
bo w C5x w 4G13 i 4G15 jest do 200 a w GTi do 240km/h... |
Cytat: | no i obroty w gti sa do 9000 a w 1.3 do 8000 |
Zakres prędkościomierza pasuje, bo we wszystkich jest do 240 km/h. Obroty wskazuje prawidłowo tylko "czerwona skala" zaczyna się za późno, więc albo trzeba o tym pamiętać, albo zeskanować sobie tarczę i wydrukować naklejkę z wcześniejszą "czerwoną skalą".
yrdn - 08-08-2006, 23:58 Temat postu: zegary z 1.6 do 1.3 czy bedzie ok? w koncu znalazlem upragnione zegary z obrotkiem. to nic chyba, ze z colta z Anglii (predkosc jest w kmh i mph)? a tak w ogole to tak jak w temacie. czy zegary z obrotomierzem z silnika 1.6 beda pasowaly do silnika 1.3? czy bedzie podobny temat Cytat: | Zakres prędkościomierza pasuje, bo we wszystkich jest do 240 km/h. Obroty wskazuje prawidłowo tylko "czerwona skala" zaczyna się za późno, więc albo trzeba o tym pamiętać, albo zeskanować sobie tarczę i wydrukować naklejkę z wcześniejszą "czerwoną skalą". |
no i jeszcze jedna zmiana.. bo zegary sa z colta 98 a maja powedrowac do lancera 98 ponoc to to samo. mam znajomego z coltem i cala deska wyglada identycznie. licze na Was
PS. zamieszcze to w COLTcie i LANCERze - to tak dla moderatora
cns80 - 09-08-2006, 08:31 Temat postu: Re: zegary z 1.6 do 1.3 czy bedzie ok?
yrdn napisał/a: | w koncu znalazlem upragnione zegary z obrotkiem. to nic chyba, ze z colta z Anglii (predkosc jest w kmh i mph)? a tak w ogole to tak jak w temacie. czy zegary z obrotomierzem z silnika 1.6 beda pasowaly do silnika 1.3? czy bedzie podobny temat Cytat: | Zakres prędkościomierza pasuje, bo we wszystkich jest do 240 km/h. Obroty wskazuje prawidłowo tylko "czerwona skala" zaczyna się za późno, więc albo trzeba o tym pamiętać, albo zeskanować sobie tarczę i wydrukować naklejkę z wcześniejszą "czerwoną skalą". |
no i jeszcze jedna zmiana.. bo zegary sa z colta 98 a maja powedrowac do lancera 98 ponoc to to samo. mam znajomego z coltem i cala deska wyglada identycznie. licze na Was
|
Coś mi się kiedyś obiło o usz (oczy) że w CJ0 są już elektroniczne zegary i potrafią wariować. Ale musisz poszukać na forum.
Pozdrawiam
yrdn - 15-08-2006, 12:19 Temat postu: miales racje moze wariowac nie wariują, ale obrotomierz skacze (na wolnych obrotach wskazuje pawidlowe obroty, ale podskauje co jakis czas jak pchla) podobnie jak sie przygazuje... obroty nie ida plynnie tylko tak jak .... panis we wzwodzie [idzie do gory tylko nie plynnie tylko plynnie-skokowo...
trzeba szukac dalej... jakby co mam na sprzedaz w pelni sprawne zegary z obrotomierzem do colta 1.6 z zakresem predkosci o 220km/h mozna dzwonic 602 757 149
no i moze ktos pomoze znalezc wlasciwe, tj. od 1.3
Anonymous - 15-09-2006, 09:35
Witam.CZy zegary do CJO beda w 100% pasowac z CJO wersji angielskiej?
|
|
|