Carisma - Techniczne - czy we wszystkich modelach carismy byl immobilaizer
Anonymous - 10-05-2007, 18:43 Temat postu: czy we wszystkich modelach carismy byl immobilaizer witam. posiadam tylko jeden kluczyk i chcialbym na wszelki wypadek dorobic 2. moje pytanko to czy mozliwe ze w mojej cari ( 1,6 rocznik 98 ) jest immobilaizer? z gory pozdrawiam!!
Anonymous - 10-05-2007, 19:28 Temat postu: Re: czy we wszystkich modelach carismy byl immobilaizer
scrimer napisał/a: | witam. posiadam tylko jeden kluczyk i chcialbym na wszelki wypadek dorobic 2. moje pytanko to czy mozliwe ze w mojej cari ( 1,6 rocznik 98 ) jest immobilaizer? z gory pozdrawiam!! |
nie możliwe, ale raczej pewne, że w cari 98 masz immo
Chooper - 10-05-2007, 22:33
od początku był na wyposażeniu podstawowym we wszystkich wersjach silnikowych i nadwoziowych, a czy w 98 im sie nie odwidziało, to nie wiem
Adaho_krak - 10-05-2007, 23:46
imo jest już standardem w samochodach osobowych wyprodukowanych po 95 roku, z paroma wyjątkami typu Polonez ( w poldku od 97)
Anonymous - 10-05-2007, 23:56
Ja w swojej mam imo, ale nie w kluczyku. Byly takie wersje?
Adaho_krak - 11-05-2007, 00:07
dylson napisał/a: | Ja w swojej mam imo, ale nie w kluczyku. Byly takie wersje? |
były, nie wiem czy orginalne, ale w niemczech często montowali do wszelkiego rodzaju pojazdów tzw. pestki Texas'a. dylson, A z którego roku jest Twoja Cari ??
Matejko - 11-05-2007, 07:55
Cytat: | Ja w swojej mam imo, ale nie w kluczyku. Byly takie wersje? |
a skad wiesz ze nie masZ?
krzysio1972 - 11-05-2007, 09:54 Temat postu: Re: czy we wszystkich modelach carismy byl immobilaizer
scrimer napisał/a: | witam. posiadam tylko jeden kluczyk i chcialbym na wszelki wypadek dorobic 2. moje pytanko to czy mozliwe ze w mojej cari ( 1,6 rocznik 98 ) jest immobilaizer? z gory pozdrawiam!! |
To czy masz fabryczne immo to po vinie w mmc poland Ci powiedza, ale prosciej to sprawdz u dorabiaczy kluczykow.
Student - 11-05-2007, 10:03
A mi sie wydaje że nie we wszystkich i prawdopodobnie ja nie MAM
Adaho_krak - 11-05-2007, 11:12
Student napisał/a: | A mi sie wydaje |
... dokładnie wydaje Ci się, ja pracuje w punkcie dorabiania kluczy i co drugiemu klientowi się wydaje, że nie ma IMO. Jeśli nie masz możliwe (zdarzają się takie sprawy), że poprzedni właściciel wymontował IMO - rzadko się to zdarza, ponieważ taka operacja wymaga grzebania w ECU. Jeśli chcesz być pewny, podjedz do punktu dorabiania kluczy tam gdzie robią klucze z IMO i Ci gostki sprawdzą za FREE. Ewentualnie zrób fote klucza, wrzuć tu na forum to na 90% określe czy z IMO czy bez. (tylko fote z 4 stron).
Anonymous - 11-05-2007, 15:06
Cytat: | z którego roku jest Twoja Cari ?? |
1997
Cytat: | a skad wiesz ze nie masZ? |
Bo dorobilem kluczyk za 30zl i odpala. Oczywiscie jesli wczesniej paleczka dotkne do dziurki
Adaho_krak - 11-05-2007, 16:49
dylson, masz racje, że nie masz w kluczyku masz pestkę texas działa na identycznej zasadzie jak ten z kluczyka, tylko mniej troszkę praktyczny i kłopot z dorobieniem, przynajmniej w KRK
Anonymous - 11-05-2007, 23:28
Wczesniej mialem pilota to nie bylo zadnego problemu. Tylko ze...zgubilem
Student - 14-05-2007, 08:00
Piszę że wydaje mi się bo przy stacyjce nie ma żadnej cewki a powinna być, , więc moje wydaje się jest dość mocne.
Rozbierałem ostatnio elementy obok stacyjki bo myślę nad tym aby zrobić światła zapalane diopiero po właczeniu stacyjki, żeby się same zapalały i same gasiły jak zgaszę stacyjkę tak jak było w maluchu i wielu innych autach.
saphire - 14-05-2007, 16:52
Wokół stacyjki u mnie jest taki szary (chyba o ile dobrze zapamiętałem) okrągły plastikowy (chyba) pierścień z podpiętymi kablami i to właśnie jest układ zczytujący kod z kluczyka.
|
|
|