To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - STUKAJĄCE ZAWIESZENIE

Anonymous - 12-05-2007, 07:46
Temat postu: STUKAJĄCE ZAWIESZENIE
koledzy nie wiem co stuka w moim autku mam CARISME 1,8 GLS ESCLUSIVE wymieniłem przednie amortyzatory, gumy stabilizatora, końcówki drążka kierowniczego, drążki kierownicze i nic nie pomogło stuka tak jak stukało w pawym przednim zawieszeniu. Błem na stacji kontroli pojazdów nic nie wykryli podobno jest wszystko o.k MOŻE KTOŚ MIAŁ PODOBNY PROBLEM SZUKAM POMOCY
MANIUTEK :cry: :cry:

turek61 - 12-05-2007, 08:44

To już Twój trzeci post i trzeci temat w tej samej sprawie.Tak nie wolno :!:
Rozumiem Twoją rozpacz ale trzeba było znaleźć temat dotyczący zawieszenia w Cari tam się podpiąć .

maxwell61 - 12-05-2007, 14:53

maniutek
zanim moderator cię podczepi pod inny temat postaram się ci pomóc...sprawdz łożysko na górnym mocowaniu amorka...odkręć wieczko mocowania, wsadź śrubokręt w łożysko i niech ktoś rozhuśta auto na boki....jeżeli stukało przed wsadzeniem śrubokrętu a nie stuka po, to masz gotową odpowiedz
p.s. rozhuśtaj auto na boki także przed wsadzeniem śrubokrętu, aby określić czy to w ogóle to stuka... pozdrawiam

Anonymous - 12-05-2007, 20:28

Niestety carisma nie jest idealnie wyciszonym samochodem, zawieszenie ma trwałe ale głośne. W moim samochodzie też nie ma luzów a jednak jest głośno, to samo miałem w corsie - te typy tak mają.