Forum ogólne - Outlander Mistrzem Jazdy "Na kroplelce" !
Jackie - 14-05-2007, 13:44 Temat postu: Outlander Mistrzem Jazdy "Na kroplelce" ! "Mitsubishi Outlander Mistrzem oszczędnościowej jazdy „Na kropelce”!
W dniu 13-05-2007 w Białymstoku odbyło się VI Forum Motoryzacji organizowane przez Politechnikę Białostocką oraz Automobil Klub Olsztyński. Jedną z atrakcji Forum był rajd oszczędnościowy „Na kropelce”, cykliczna impreza zaliczana do Mistrzostw Polski, w której startowały załogi profesjonalne oraz załogi białostockich salonów samochodowych. Wśród uczestników Rajdu nie zabrakło załogi Mitsubishi w składzie Jan Pietraszkiewicz i Piotr Zarzecki, wystawionej przez białostockiego dealera P.U.H. Grafix, jadącej Mitsubishi Outlanderem 2.0 DID. Do pokonania była trasa długości 279 km biegnąca przez główne miasta Białostocczyzny, w tym Hajnówkę, Białowieżę, Bielsk Podlaski oraz oczywiście sam Białystok. Nasza załoga zdobyła aż 3 nagrody! W kategorii „Załóg salonów sprzedaży samochodów” zajęliśmy I miejsce, w „Eliminacji Ogólnopolskich Ekologicznych Jazd Oszczędnościowych w klasyfikacji olej napędowy”- III miejsce oraz w „Eliminacji Ogólnopolskich Ekologicznych Jazd Oszczędnościowych w klasyfikacji generalnej” również III miejsce. Dodać należy, że ostatnia z nagród jest najcenniejsza z uwagi na konieczność rywalizacji z profesjonalnymi załogami i ich specjalnie do tego zadania przygotowanymi samochodami. Mitsubishi Outlander zapewnił sobie tak wysokie notowania wynikiem 4,43 l/100km w eksploatacji mieszanej (trasa, miasto)! Po raz kolejny udało się udowodnić, że Mitsubishi dba o portfel swojego właściciela (w poprzednich edycjach imprezy na podium znalazły się także w 2006 roku Mitsubishi Colt 1.3 z wynikiem 4,43 l/100km oraz w 2005 roku Mitsubishi Lancer z wynikiem 4,47 l/100km) nie rezygnując z komfortu czy sportowego zacięcia."
Tekst jest mój i skierowany na marketing, niemniej jednak wynik 4,43 jest osiągnięciem trudnym do uwierzenia. Nawet komisja Politechniki Białostockiej trzykrotnie sprawdzała poprawność obliczeń bo z załogą auto ważyło 1980kg!
Dobry numer co?
POzdrawiam
Anonymous - 14-05-2007, 14:44
pewnie jechali jak ostatnie zawalidrogi
Jackie - 14-05-2007, 14:57
adams12 napisał/a: | pewnie jechali jak ostatnie zawalidrogi |
Średnia prędkość była ustalona na 66km/h w każdym innym przypadku były punkty karne. Czyli na trasie oscylowało między 80-90 a w mieście 40-60. Nie było zatem tak źle
Pozdrawiam
Anonymous - 14-05-2007, 15:22
Jackie napisał/a: | Po raz kolejny udało się udowodnić, że Mitsubishi dba o portfel swojego właściciela..... |
nalezaloby dodac ze przy pomocy VAG'a
Jackie - 14-05-2007, 15:32
arturro napisał/a: | nalezaloby dodac ze przy pomocy VAG'a |
i Chryslera i Denso i kenwooda i paru innych jeszcze, wszystko jednak nosi znaczek 3 diamentów, także chyba OK?
Pozdrawiam
JCH - 14-05-2007, 15:41
A niech mi, który jeszcze powie, że VW jest beee to przywołam powyższy temat
Odkopię z archiwum gdyby trzeba było ....
Jackie - 14-05-2007, 15:48
JCH napisał/a: | A niech mi, który jeszcze powie, że VW jest beee to przywołam powyższy temat |
To tak jakby na podstawie ładnego kształtu stopy prognozować, że mamy do czynienia z Miss World Silniki dyszla i owszem ale reszta się marnie kupy trzyma.
Pozdrawiam
JCH - 14-05-2007, 15:53
Jackie napisał/a: | To tak jakby na podstawie ładnego kształtu stopy prognozować, że mamy do czynienia z Miss World | Eee no Mistrzu .... chyba nie ten konkurs
Na podstawie obwodu uda możemy spodziewać się jak silny strzał ma piłkarz -> patrz Roberto Carlos albo Mike Powell na skoczni w dal. Obydwaj nie są zbyt piękni
W końcu ten kaszalot VW napędza te 1980 kg a chyba to jest główne przeznaczenie samochodu. Jeździć, jeździć, jeździć ....
Ale nie offtopiczę już .... sorry
Hubeeert - 14-05-2007, 20:02
JCH napisał/a: | Ale nie ooftopiczę już .... sorry | a dlaczego nie?
|
|
|