To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Krzywe koło pasowe - czy da radę jeździć ??

Anonymous - 15-05-2007, 07:52
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Krzywe koło pasowe - czy da radę jeździć ??
Hej,
ostatnio pan z serwisu powiedział mi że muszę natychmiast wymienić koło pasowe, bo jest krzywe. Jak pojechałam do dwóch innych mechaników to stwierdzili że koło pasowe często bywa krzywe i że mogę sobie jeszcze poczekać i jeździć z takim kołem ( ok 10.000 km) do wymiany rozrządu i wtedy zrobić to razem.

Czy rzeczywiście mogę, czy powinnam już je wymienić??

Pozdrawiam :lol:

Bartek - 15-05-2007, 15:20

Pytanie dlaczego jest krzywe..... jeżeli dlatego, że się rozwulkanizowało - popieram ASO, jeżeli jest to efekt strzału, to 10 000 km będzie kosztowało 5 pasków wielorowkowych, ale przejeździ....

[ Dodano: 15-05-2007, 15:22 ]
PS. jesteś z Wawki - możemy się spotkać na 3 min - ocenię sytuację ;)

Anonymous - 15-05-2007, 15:29

ooo ooo nie bardzo niestety wiem....
powiedziano mi tylko że jest krzywe.... w jednym ASO powiedziano mi nawet że koło to wpłynie mi na rozrząd ( z tego co wiem to chyba jest niezależne ?? :shock: )

jestem z Wawki, więc dla mnie to nie problem ;) :mrgreen:

A kolejny rzut okiem może rozwieje moje wątpliwości :biggrin:

Bartek - 15-05-2007, 15:36

Oj to boję się, że jest rozwulkanizowane....... jak odpadnie, to szufelka, zmiotka , zamiatamy pozostałości po silniku i kupujemy nowy.....

[ Dodano: 15-05-2007, 15:37 ]
No chyba, że mamy nick wojmi1 :)

wojmi1 - 15-05-2007, 15:43

Bartek, dla śmiertelnych niema nic niemożliwego --- rozpoczynam modernizacje 4g37 ale to sobie do ciebie dryndne na fona he he
tomo85 - 16-05-2007, 09:39

Może troche Cie postraszę ale jak pojechałem pół roku temu do mechanika naprawiać wspomaganie to już mnie nie wypuścił jak zobaczył rozwulkanizowane koło pasowe.
Szkoda ryzykować bo szkody moga byc bardzo wieeeelkie.

:wink: I pytanie Bartka czy jest jakaś cześć w galu lub carismie ktorej nie znasz albo choć słabo?Powiedz ze tak.

pozdrawiam

Anonymous - 16-05-2007, 09:47

Uff da radę jeździć do wymiany rozrządu .... ;-)
To nie koło na wale :lol:

Co prawda jeszcze teraz muszę sprawdzić przewód do turbiny i zawór egr przeczyścić ...;)