[XX-92]Colt C50 i starsze - Czy jest jakiś zamiennik tranzystora mocy J121 do C.1,5 GLXi
Anonymous - 09-12-2005, 21:35 Temat postu: Czy jest jakiś zamiennik tranzystora mocy J121 do C.1,5 GLXi WITAM WYSOKIE FORUM
Chciałbym poradzić się, czy istnieje zamiennik tranzystora mocy J121 do Mitsu 1,5 GLXi.
Podejrzenie jego awarii wykrył elektryk,do którego musiałem odholować mój M ponieważ wcześniej przez kilka dni przerywał mi w czasie jazdy w całym zakresie obrotów, by wreszcie stanąć na dobre.
Mechanik powiedział,że może być problem w jego zdobyciu a i katalogu ew. zamiennika nie posiada.
Z tego co wiem,to jest to tranzystor hybryda,który wzmacnia iskrę.Iskra jest,ale słaba.
Ma on wymiary 3 cm x 4,5 cm i jest zamocowany za pomocą dwu śrubek, pionowo, koło kolektora ssącego 2-go cylindra.Posiada 3 wyjścia na kostkę.
Nie wiem jaka jest możliwość zakupu używanego,pa onieważ nowy pewnie kosztuje dużo,( mój Miś - to rocznik 90) więc nie wiem czy waarto montować nowy?
Już i tak w zeszłym roku wymieniłem komputer,a miesiąc temu elementy aparatu zapłonowego.
Proszę o radę i pomoc.
justano
wojmi1 - 21-03-2007, 12:33
Kieruje C ie do watku Naprawa aparatu zaplonowego -- kolo Bursta on tam opisuje co mozna z tym fantem zrobic FAQ LANCER
josie - 21-03-2007, 17:09
Kupić na Allegro bez problemów używkę. Wpisz "colt części" i znajdziesz tam całe colty do rozbiórki
Bartek - 21-03-2007, 17:45
Mam taki tranzystor - cena promocyjna
|
|
|