To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Pytania laika

Anonymous - 18-05-2007, 14:43
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Pytania laika
Na poczatek chcę się się przywitać.
Od niedawna jestem posiadaczem cari i jest to pierwszy japoniec w mojej karierze. Stąd proszę o wyrozumiałość.

Autko przyjechało z Holandi i nic nie wiem o jego historii. Doradźcie co zrobić na dzień dobry żeby dobrze się spisywało i nie zrójnować bez potrzeby kieszeni.

Jedyny problem jaki do tej pory się pojawił (poza trochę zbyt mocno tłukącym zawieszeniem) to falujące obroty na jałowym po nagrzaniu silnika. Na zimnym jest ok ale jak się silnik nagrzeje to obroty zaczynają falować między 600 a 1000.

PS. Jeżeli znacie jakiegoś solidnego mechanika w okolicach Elbląga to proszę o info.

Pozdrawiam

Anonymous - 18-05-2007, 19:10

wyczyśc przepustnice doloty powietrza, wymień swiece, olej, pasek no i smigaj :D
pozdro

turek61 - 18-05-2007, 19:35

deadly napisał/a:
wyczyśc przepustnice doloty powietrza, wymień swiece, olej, pasek no i smigaj :D
pozdro

Dodałbym poczytaj spokojnie forum a wszystko znajdziesz wł. ze zdjęciami jak wyczyścić przepustnicę.Wymiana rozrządu, jakie świece wszystko jest.Głośne zawieszenie ? To taka bolączka tego modelu :twisted: Co do mechanika wejdź na forum regionalne(na dole strony głównej) i tam go znajdziesz.
EDIT:
1.Czyszczenie przepustnicy(zanieczyszczona odpowiedzialna za falowanie obrotów):
http://lechr.internetdsl.pl/przepustnica/przep.htm