To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.8 GDI] Chcę kupić, co myślicie?

Anonymous - 22-05-2007, 13:29
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Chcę kupić, co myślicie?
http://www.gratka.pl/moto...na-6478909.html
- oto autko. Przyjechało z Belgii 3 lata temu, niezbyt mocno rozbite (błotnik, drzwi, są zdjęcia). Świeżo zamontowana klima, wszystko poza tym wydaje się działać. Problem jedynie w tym, że nie ma książki serwisowej i przebieg jest podejrzanie mały (chociaż rozsądnie uzasadniony ;)

Będę wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam

Robson86 - 22-05-2007, 16:30

hehe w roku 1999 nastapil lifting nadwozia. ...a ta wersja jest sprzed liftingu wiec....2000rok to to nie jest :!: :!:
przebieg tez raczej niski jak na swoj wiek....a jezdzony w Belgii :?
...ja bym sobie ja odpuscil :!: ...i poszukal dalej :!:
Silniki GDI raczej "preferuja" byc serwisowane na biezaco czyli wszelkie wymiany oleju itp.
Brak ksiazki serwisowej troszke przynajmniej mnie zastanawia :?
jeszcze dodam...patrzac na tylna klape (moze to zludzenie) ale wydaje mi sie ze szparki miedzy elementami sie troszke roznia, poza tym kiera i lewarek jest troszke bardziej wytarty niz te 70pare tysiecy KM....moze tez przez jakosc zdjec ale...
pozdroo

Anonymous - 22-05-2007, 16:57

Robson86 napisał/a:
jeszcze dodam...patrzac na tylna klape (moze to zludzenie) ale wydaje mi sie ze szparki miedzy elementami sie troszke roznia, poza tym kiera i lewarek jest troszke bardziej wytarty niz te 70pare tysiecy KM....moze tez przez jakosc zdjec ale...

Jeśli chodzi o klapę i blachę w ogóle, przed ew. zakupem obejrzy ją jeszcze blacharz (pewny, bo w rodzinie :) . Co do wytarcia -- chyba jakość zdjęć. W kraju ponoć przejechał ok. 40 tys. km (krótkie dystanse po mieście).

Robson86 - 22-05-2007, 17:12

bober, tak wyglada wersja po lifcie (od 99')
Cari GDI od 99 roku (wersja po lifcie)
rob jak uwazasz ja bym ja ominal, a jesli juz nie to bym sie baaaardzo dokladnie jej przygladal...
pozdroo

turek61 - 22-05-2007, 20:19

Robson86 napisał/a:
bober, tak wyglada wersja po lifcie (od 99')
Cari GDI od 99 roku (wersja po lifcie)
rob jak uwazasz ja bym ja ominal, a jesli juz nie to bym sie baaaardzo dokladnie jej przygladal...
pozdroo

Popieram Robsona w 100% .Zaineresuj się ta, którą Ci wskazał...

Anonymous - 23-05-2007, 11:16

ta biala carisma to porazka z prawie kazdej mozliwej strony...
Anonymous - 23-05-2007, 16:32

Może to być model z początku 1999 roku, bo najpierw po liftingu weszły hatchbecki, a później wpuszczono sedana. Także ewentualność, że auto z początku 1999, a w 2000 roku mogło zostać dopiero zarejstrowane (może jakiś wystawowiec...), ale powiem szczerze przebieg jest stosunkowo mały, a kierownica faktycznie jest nazbyt wytarta. Ostatnio oglądałem samochód dla siostry z roku 2004 i z przebiegiem na zegarach 45 tyś, a kierownicę miał tak startą, że tam było spokojnie 245 tyś., a co śmieszne sprzedający powiedział, że poprzednia właścicielka w rękawiczkach jeździła i stąd te wytarcia...
Także to nie bardzo chyba ten samochód jest do kupienia. A jeszcze GDI bez książki serwisowej ja osobiście bym nie kupił...
Zdecydowanie lepszą propozycją jest to auto , które kolega Robson86 Ci zapodał...

zwolin - 24-05-2007, 17:15

Nie wiem, jak wy, ale ja absolutnie nie wierzę, że jak ktos ma sprawne auto z przebiegiem 70kkm, to wrzuca je na gratkę. Takie auta rozchodzą się po znajomych, rodzinie itp, itd. Zupełnie co innego, jak auto ma 270kkm za sobą i kilka dzwonów.....
major - 24-05-2007, 17:48

moze koleś nie mam tak dużej rodziny :D hehe
Anonymous - 26-05-2007, 14:19

Darowałem sobie -- po dokładniejszym przyjrzeniu się nie zachęcała już tak bardzo, zwłaszcza, że rok produkcji w dowodzie wpisany był 2000...

Dziękuję wszystkim za szczegółowe rady.