To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G] pytanko o dzwignie po prawej stronie???? (tempomat)

Anonymous - 23-05-2007, 21:57
Temat postu: [1G] pytanko o dzwignie po prawej stronie???? (tempomat)
panowie jestem nowym użytkownikiem Eclipasa mam czarnego diamonda czyli wersja amerykańska i pytanie po prawej stronie w tej samje galce co sa wycieraczki z boku sa taki pokretlo i przycisk??? i mam pytanie niehc mi ktos to objasni?? do czego to sluzy i wogole?? bo jak sie to przekreci to sie tam dioda zapala??? prosze o pomoc??
Sz@kal - 23-05-2007, 22:20

Jeżeli dobrze myślę to chodzi koledze o tempomat. Niestety nie wiem jak go się ustawia ,najlepiej niech wypowie się któryś z kolegów posiadający Miśka z tempomatem.
Anonymous - 23-05-2007, 22:47

wlasnie bo nie wime jak to jest??

bo jesli to tylko dziala przy automatycznej skrzyni a w manualce nie i jest tylko dlatego ze jest to spoko ale niech sie ktos wypowie bo ja mam skrzynie manual:)

Anonymous - 23-05-2007, 23:02

Działa na manualce.Jadąc sobie traską musisz przekrecic pokretlo do przodu,wtedy pojawi sie żółty znaczek i na desce rozdzielczej powinno sie pojawic"cruise". wtedy puść gaz i pownien sam jechac,mozna tym pokrętlem przyśpieszać, zwalniac, jak wciśniesz gaz zeby np. przyspieszyc samochod przyspieszy i potem zwolni do programowanej predkosci, wcisniecie hamulca kończy zabawe.
tomusn - 23-05-2007, 23:03

jak jest to powinno działać, nastawiasz prędkość i wio po autostradzie, tylko gdzie...
Anonymous - 24-05-2007, 06:37

a jak ustawcic predkosc???
Anonymous - 24-05-2007, 07:50

Witam
przekrecajac dzwignie w lewo zalaczasz tempomat potwierdza to zolta lampka na dzwigni, pozniej jadac z żądana predkoscia wciskasz przycisk "set" na dzwigni, zalaczy sie tempomat i bedzie utrzywmywal predkosc, potwierdzeniem bedzie zielona kontrolka "cruise" na desce, kiedy przyspieszysz i puscisz gaz auto wroci do zadanej predkosci, tempomat wylaczy sie w przypadku nacisniecia hamulca lub sprzegla, np. musisz przychamowac wylaczy sie tempomat ale zeby wlaczyc do poprzednio zaprogramowanej predkosci nalezy dzwignie obrocic w prawo "resume" lub wcisnac "set" do ustawienia nowej predkosci :)
aha po moich testach tempomat mozna zalaczyc od 40 km/h
powodzenia w testach

Anonymous - 24-05-2007, 08:21

dzieki wielkie:):):) bede testowal:):):)