To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - przelew z Google Adsense

Firebee - 24-05-2007, 16:20
Temat postu: przelew z Google Adsense
Właśnie wpłynął przelew z Google Adsense w kwocie dokładnie 316,84.
To dzięki Waszemu (i mojemu:P) wciskaniu w dolne linki, więc zapraszam do dalszego, a pieniążki przeznaczymy na nagrody na Zlot i pomoc Piwkotomowi w organizacji Zlotu.
Dzieki i pozdrawiam
Firek

konrad1704 - 24-05-2007, 17:05

czy mogl by mi ktos wyjasnic ktore to linki trzeba dokladnie wciskac i jak czesto to i ja bym sie za to zabral.
akbi - 24-05-2007, 17:10

Firebee napisał/a:
To dzięki Waszemu (i mojemu:P) wciskaniu w dolne linki,

Firek ... to czemuś wcześniej nie napisał, że ktoś za to płaci .... do tej pory nic tam nie klikałem :| :P

turek61 - 24-05-2007, 17:22

Cytat:
Firek ... to czemuś wcześniej nie napisał, że ktoś za to płaci .... do tej pory nic tam nie klikałem :| :P

Ja też :doubt:

Anonymous - 24-05-2007, 17:26

I ja też nie :P :doubt:
Firebee - 24-05-2007, 17:40

grrrrr :axe: :) Nie pomagacie w rozwoju Klubu oj nie pomagacie :twisted:
Wystarczy zjechać na dół forum nawet jak to czytacie i tam macie linki z google.. Możecie sobie spokojnie w nie wciskac, a ja zawsze w dziale dla klubowiczow informuje ile pieniazkow wplywa na konto:)
Pozdrawiam
Firek

[ Dodano: 24-05-2007, 17:42 ]
tylko nie wciskajcie w jeden link jeden raz, bo moze sie na nas google obrazic:)

Anonymous - 24-05-2007, 17:49

też o tym nie wiedziałem. Biorę się za klikanie hehe
Firebee - 24-05-2007, 17:50

ja w pracy klikam, bo jak w domu zaczalem to dostalem stosownego maila od google;) ze jak tak dalej bede robil to mi odejmą pieniążki, a jesli to tylko dla testów to prosze uprzedzić:) Ale tylko z mojego lapka nie mozna, z reszty jak najbardziej:Dpoinformuje Was o roznicy, jaka nastapi na google po tym poscie:P
Anonymous - 24-05-2007, 18:16

Firebee napisał/a:
ja w pracy klikam, bo jak w domu zaczalem to dostalem stosownego maila od google;) ze jak tak dalej bede robil to mi odejmą pieniążki, a jesli to tylko dla testów to prosze uprzedzić:)

To wolno czy nie? Jeśli za dużo w jeden link bede klikał to się będą rzucać tak?

Firebee - 24-05-2007, 18:19

moga.. lepiej raz w link a pamietajcie o klikaniu, niz tysiac razy i tylko dzis:)
Pozdr

arekp - 24-05-2007, 23:19

Generalnie jest tak, ze Google wie wszystko. Jesli zauwaza anormalne zachowanie to dostaniemy bana i nci z pieniedzy.

Pamietajcie, ze za te reklamy ktos placi ... miedzy innymi ja, i klikanie na sile to jest oszustwo. Google to monitoruje i podejmuje stosowne dzialania - o czym sie przekonal Tommy gdy ktos z agencji jego zony 'testowal' reklamy na MKP ;)

Anonymous - 24-05-2007, 23:28

Tez nie wiedzialem o co chodzi z tymi reklamami ale od chwili obecnej bede w nie klikal :D
akbi - 25-05-2007, 00:02

a czy trzeba (w niektorych linkach) podawac swoj adres mailowy, czy wystarczy tylko kliknac na reklame ?
arekp - 25-05-2007, 00:29

Dziala to tak, ze firma X zleca do google reklame. Okresla ile chce placic za 'klik'.

Osoby wyswietlajace reklame - tu MY - wystawiamy panel w ktorym reklamy zlecone przez inne sa wyswietlone. Za kazde klikniecie w reklame dostajemy prowizje w wysokosci to zo zadeklarowal zaplacic klien - prowizja google.

Przestrzegam przed bezmyslnym klikaniem poniewaz google z latwoscia to rozpoznaje. Nie probojcie siedziec przez pol dnia i klikac w reklamy bo zle to sie skonczy.

Jesli chodzi o sam mechanizm dzialania to prowizje dostajemy za klikniecie. Klikajacy widzac strone, ktora go zainteresowala jest na nia przekierowywany - zleceniodawca, wlasciciel strony w tym momencie placi.

ps. firek, dzieki ze napisales o przelewie ... nic nie cieszy bardziej jak stwierdzenie na koniec dnia, ze saldo na bankowym koncie wzroslo o kilka setek ;)

JCH - 25-05-2007, 08:11

Klikać raz dziennie czy za każdym wejściem na Forum?
Klikać we wszystkie 4 reklamy czy tylko w jedną?