To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - Czy posiadacze Mi¶ków się pozdrawiaj±?

Anonymous - 29-05-2007, 12:38
Temat postu: Czy posiadacze Mi¶ków się pozdrawiaj±?
Witam Forumowiczów :)
czytam forum i czasami nawet co¶ skrobnę, a nawet spotykam się na tym forum z opiniami o tym, że jest to najlepsze forum.
ale zastanawiam sie czy posiadacze Miskow sie pozrawiaja. kiedys mialem Garbusa i to bylo cos, wszyscy sie pozdrawiali.
jezdze Montero, ale jak patrze na innych w Pojarkach to mam wrazenie, ze moje skinie bedzie zle odebrane.
zastanawiam sie czy macie takie same odczucia. nic oczywiscie nie sugeruje , bo byc moze to ja nie wiem ze mozna sie pozdrawiac.
swoja droga byloby milo aby taki zwyczaj sie mogl upowszechniac, skoro tak wiele osob jest zakochana w swoich samochodach, i to ich laczy.
pozdrawiam
lupusek

Gene - 29-05-2007, 14:04

Ja chetnie sie usmiecham lub pozdrawiam innych posiadaczy samochodow marki Mitsubishi. Szczegolnie Pojarek i Eleczek. Czesto jest tak, ze nie reaguja. Czy jest to zle odbierane? Nie wiem, jak jedzie typ ktory mysli, ze jest krolem szosy to mam go gdzies. Zapominam o tym. Czasami mysle jak gosc moze miec Mitsu. Taki fajny wozik a taki palant za kolkiem.
:wink:

Anonymous - 29-05-2007, 15:04

ja sadze, ze po prostu wieksza czesc posiadaczy aut (w tym rowniez mitsu) traktuje je jak najzwyklejszy na swiecie srodek transportu i tyle, bez zadnych dodatkowych ideologii. i pewnie dla takich osob dziwne moze wydawac sie takie pozdrawianie z tytulu posiadania auta tej samej marki;)

fajne byloby np rozpowszechnienie lepki klubowej mitsumaniaki i wtedy takie pozdrawianie sie wsrod klubowiczow na drodze jest calkowicie uzasadnione.

pozdrawiam!

JCH - 29-05-2007, 16:08

lupusek napisał/a:
kiedys mialem Garbusa i to bylo cos, wszyscy sie pozdrawiali.
Też kiedy¶ miałem Garbusa, ale to dawno było .... :)
Na moto ludziska to się dopiero pozdrawiaj±! I nieważne kto na jakim sprzęcie jedzie. Każdy machnie czy jak się mija, czy jak wyprzedza. Super!

Anonymous - 30-05-2007, 17:25

Kiedy za pierwszym razem pozdrawiałem kierowców misków (zazwyczaj terenowych) to wydawali się być lekko zdziwieni, ale kiedy mijałem ich po raz kolejny to wtedy odwzajemniali przywitalny gest :) tak wiec tworzy się nowa tradycja :D
Bartek - 30-05-2007, 18:15

Strasznie zależy od mijanego kierowcy.... jak widzę zainteresowanie "misiem na drodze", to pozdrawiam i zazwyczaj z wzajemno¶ci±......
Anonymous - 01-06-2007, 20:53

tzn, ze trzeba zaczac machac raczka i miec nadzieje, ze ktos tam w aucie na to odpowie. ja tez traktuje auto uzytkowo ale byloby milo, skoro tyle osob jest na tym forum, w tym klubie.
Anonymous - 02-06-2007, 19:11

a wiec od dzis w warszawie bede machal kazdemu kierowcy w MIsku :) sporo tych miskow na Pulawskiej gdzie jezdze codzinnie :P
Anonymous - 02-06-2007, 19:43

JCH napisał/a:
Na moto ludziska to się dopiero pozdrawiaj±! I nieważne kto na jakim sprzęcie jedzie. Każdy machnie czy jak się mija, czy jak wyprzedza. Super!

Panie a na rowerach szosowych co się dzieje :mrgreen:

Też uważam że większa czę¶ć użytkowników mitsu traktuje je jako normalne auto. Ale je¶li widzę że wła¶ciciel jest w jaki¶ sposób maniakiem mitsu zawsze jaki¶ gest w jego stronę :p

Anonymous - 03-06-2007, 07:36

Ja ostatnio często bywał w wa-wie i jak pozdrawiam to każdy jest strasznie zdziwiony. Chyba jeszcze nie trafiłem na mitsumaniaka. Jakby co to ¶migam czerwon± Carism± o nr NOET.
Anonymous - 04-06-2007, 09:23

jakby bylo mitsu tyle co garbusów to czesciej by sie pozdrawiali ;) kwestia ilosci jezdzacych aut i ich rocznika ;)
Anonymous - 05-06-2007, 20:11

...słyszałem że kierowcy land roverów też się pozdrawiaj±...tak więc my¶lę że zwyczaj możnaby wprowadzić...ciekawe tylko czy który¶ z chłopów oderwanych od roli (a takich jest pełno w moim miasteczku) załapie o co mi chodzi...jutro muszę spróbować
Gene - 06-06-2007, 08:17

:D
Anonymous - 06-06-2007, 22:03

Jestem za, Mi¶kiem jeżdżę od niedawna, ale pomysł jest OK.
Anonymous - 19-07-2007, 20:33

wła¶nie przejechałem 3000 km od momentu powstanie tego postu i machałem r±czk± do kolegów. no i mam takie wrażenia.
4LITERY!!!!!!
chyba rzeczywi¶cie trudno stworzyć "now± ¶wieck± tradycję"
ale będę próbował dalej. :?