To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - raport DEKRA

maxwell61 - 30-05-2007, 22:10
Temat postu: raport DEKRA
http://www.uzywane.mojeau...model=Carisma&=
jaka jest opinia kolegów na ten raport??

saphire - 30-05-2007, 22:22

Już o Dekrze było - bada solidność i dbałość użytkowników o swoje auto bo przeca to badanie oparte na tym co znaleźli na przeglądzie technicznym dopuszczeniowym do ruchu a zatem czy kierownik wózka jeździ na serwis i robi naprawy czy zlewa :p

Lepsze raporty ma Warranty Direct bo tam podają jakie usterki były gdy auto przyjechało do serwisu/warsztatu na naprawę bo coś zdechło.
:badgrin:

Hubeeert - 30-05-2007, 22:23

a najlepiej forum poczytac :badgrin:
saphire - 30-05-2007, 22:32

Oczywiście że najlepiej :)
maxwell61 - 30-05-2007, 22:35

zgadza sie ale na forum często nasze kochane miśki są wynoszone na piedestał, natomisat z tego raportu wynika, że autka ok 7 letnie to lokują się w polowie... :cry: wiec jak w koncu ustosunkowac się do wszelkich jakże zachwalających opinii... :?:
piwkotom - 30-05-2007, 22:46

maxwell61 napisał/a:
zgadza sie ale na forum często nasze kochane miśki są wynoszone na piedestał,

Mysle ze bez przesady nie ma hurraoptymizmu, zajrzyj TUTAJ jesli jeszcze tu nie byles

maxwell61 napisał/a:
natomisat z tego raportu wynika, że autka ok 7 letnie to lokują się w polowie... :cry: wiec jak w koncu ustosunkowac się do wszelkich jakże zachwalających opinii... :?:

ja jestem zdania, ze kazdy powinien jezdzic takim autem na jakie go stac i w ktorym czuje sie dobrze. W Cari czulem sie swietnie chociaz bylem swiadom wad tego auta (glownie wkurzalo mnie zbyt delikatne na nasze drogi zawieszenie przednie i tu raport DEKRY jest jakby miarodajny.
Natomiast wsiadajac do Gala czuje sie tak jakbym podlaczal brakujaca czesc mojego organizmu :D chociaz to auto ma rowniez swoje wady.
Nie mam podobnych odczuc w innych autach, choc nie siedzialem jeszcze we wszystkich ;)
To jest dla mnie miarodajana forma oceny auta, natomiast mniej lub bardziej "obiektywne" oceny zawsze trzeba umiec sobie przetlumaczyc na wlasne mozliwosci i potrzeby :)

saphire - 30-05-2007, 23:23

Oraz tutaj: http://www.bankier.pl/wia...ne-1459791.html

i następnie tutaj:
http://motoryzacja.interi...dow,862865,1718

maxwell61 - 30-05-2007, 23:29

a czy może ktos oglądał program TOP GEAR, w którym poruszano kwestię carismy (o ile ja poruszano)?. jestem ciekaw jak ci Panowie ustosunkowali sie do naszego japońca, biorąc pod uwagę to, że dla Nich nie ma nic lepszego jak brytyjskie auto....dzięki saphire za linki...pozdro
mlun - 30-05-2007, 23:56

A czy to był jakis stary odcinek bo szczerze mówiąc to igdy go nie widziałem.
maxwell61 - 31-05-2007, 07:01

mlun napisał/a:

właśnie się pytam, bo bardzo mnie interesuje tych anglików opinia...widziałem jak sie z naszym polonezem rozprawili to szkoda gadać...hehe... no i jestem ogromnie ciekawy ich opinii o cari...

Anonymous - 31-05-2007, 08:22

maxwell61 napisał/a:
mlun napisał/a:

właśnie się pytam, bo bardzo mnie interesuje tych anglików opinia...widziałem jak sie z naszym polonezem rozprawili to szkoda gadać...hehe... no i jestem ogromnie ciekawy ich opinii o cari...

"Carisma nie jest zlym samochodem, jest poprostu totalnie pozbawiona charakteru...."

wiecej tu: http://www.topgear.com/drives/C8/B4/new/

Student - 31-05-2007, 09:09

Niestety ma się to do większości marek a szczególnie do VW. :mrgreen: choć przy marce VW można brać po kolei to CARISMA jest primadonną. :lol:
Anonymous - 31-05-2007, 09:46

student nie sprowokujesz mnie :) na tym forum nigdy nie zobaczysz porownywania carismy do vw bo (napisze to pierwszy i ostatni raz) nie ma do czego :!:
oczywiscie mozesz sobie przeinaczyc moja wypowiedz na swoja korzysc :)

mlun - 31-05-2007, 10:20

Musze przyznać arturro racje(choć nie zawsze się zgadzam z jego wypowiedzeniami na temat cari).Ale nawet porównanie jego golfa do cari ma sie nijak gydyz golf to nówka sztuka.
Anonymous - 31-05-2007, 10:26

Też jestem zdania, że nie ma co prównywac Cari do VW,
jedno i drugie do bani :)

A japońce niech znów zaczną robić auta u siebie a nie w Holandii, Turcji, UK, Australii itd. zamiast firmować badziewie swoim znaczkiem. Chociaż niektóre robione w USA, były jeszcze znośne...