Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] zapalenie sie kontrolki komputera
Anonymous - 02-06-2007, 08:58 Temat postu: [Cari 1.6] zapalenie sie kontrolki komputera mam problem jechałem i zapaliła mi sie kontrolka komputera na moment i zgasła było to dwukrotnie pózniej nie zapalała sie wyjezdzam w trase w poniedziałek i nie wiem czy mam jechac tym samochodem prosze o pomoc i rade
saphire - 02-06-2007, 10:29
Póki nie odczytasz jaki wyskoczył błąd to nikt ci niczego nie podpowie. Jedź na warsztat to ci podepną kompa i zczytają co to było ewentualnie błąd można wymrugać diodą o czym już było w szczegółach na forum. Jak odczytasz kody błędów to napisz co to jest to się coś wymyśli.
STRUSIU - 02-06-2007, 10:55
krupnik, jesteś pewien że to jest kontrolka CE a nie od spryskiwaczy ?
W jakich okolicznościach błysnęła kontrolka ? Np. wolne obroty, nierówna droga ?
Ile trwa moment ?
Anonymous - 02-06-2007, 11:00
tak to kontrolka komputera zaświeciła sie podczs hamowania przy dojezdzie do swiateł jak przygazowałem samochód to zgasła teraz jezdziłem i nic sie nie zapaliło
STRUSIU - 02-06-2007, 11:08
krupnik, rzadki olej. Obroty za dużo spadną -> mniejsze ciśnienie oleju -> świeci kontrolka CE.
Anonymous - 10-06-2007, 19:51
Witam, mam problem z Cari 1.6 przeważnie na goracym silniku uruchamia się i po 7 sek. gaśnie, zapala sie kontrolka silnika kompa, za któryms kolejnym uruchamianiem uruchomi się i pracuje bez zarzutu z tym, że świeci się kontrolka silnika.Po wyłączeniu stacyjki i ponownym uruchomieniu problem ten powtarza się.
maxwell61 - 10-06-2007, 19:57
najpierw zbadaj błąd na komputrze...ja podejrzewam złą analizę spalin...albo przepustnica zasyfiona albo sonda lambda ... zbadaj spaliny pozdrawiam
|
|
|