[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E34A 1.8TD] Amortyzatory
Anonymous - 05-06-2007, 16:31 Temat postu: [E34A 1.8TD] Amortyzatory Heyka Wszystkim Mitsumaniakom posiadam Galancika takiego jak w opisie. Niestety Misiek mój buja sie we wszystkie strony na drodze jest to niebezpieczne. Rozmawiałam ze znajomym mechanikiem i stwierdził że do wymiany mam amortyzatory przednie oraz tylnie. Orientowałam sie z cenach i za przedni musiała bym dać ok 300 zł za sztukę. Czy nie lepiej oddać je do regeneracji?? Nie wiem konkretnie jaka cena jest tego zabiegu ale czy da to pożądany efekt?? Jeżeli nie to czy moglibyście mi doradzić jakie amorki kupić by były dobre i w miare tanie?? Dziękuje za odp
Anonymous - 05-06-2007, 18:58
Najlepiej by było kupić nówki, ale regenerowane to duuużo lepsze niż żadne. Sam regenerowałem cały komplet swoich jak kupiłem galanta 7 lat wstecz. Kosztowało to wtedy 80zł/szt razem z demontażem/montażem. Tylne wytrzymały około 70tyś km i jeden z nich poległ. Przednie wymieniałem po około 80tyś i nadal były całkiem dobre. Po wymianie odczułem tylko malusieńką poprawę.
swees - 07-06-2007, 12:38
jeżeli E33 sohc miał z tyłu takie same amory jak Twój diesel, to mogę Ci sprzedać dwa tylne amory ze sprężynami (sprawność 66 i 68%) za 50zł/2szt.
pozdr
EDIT: w razie czego pm lub gadu
|
|
|