To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Manetka od kierunkowskazu nie odbija z powrotem

Muchacho - 06-06-2007, 01:17
Temat postu: [ALL] Manetka od kierunkowskazu nie odbija z powrotem
Po włączeniu kierunkowskazu w lewo i wykonania manewru manetka nie odbija, zostaje na wlaczonym kierunku (w czasie gdy powinno odbijac slychac jakies trzask, przeskoczenie). Nie zawsze sie tak dzieje ale najczesciej jak jest cieplo. Da sie to jakos naprawić ? Czy bede musial zakupuc nowa manetke ??
Anonymous - 06-06-2007, 09:55

Mam ten sam problem jednak zdarza mi się to stosunkowo rzadko i tylko przy wchodzeniu w zakręt z dużą prędkością. Kierunek skrętu nie ma znaczenia. Słyszę wtedy dźwięk odbijania kierunkowskazu, jednak w rzeczywistości nie odbija. Ale specjalnie mi to nie przeszkadza, z uwagi na częstotliwość zdarzeń.
Anonymous - 12-06-2007, 22:40

a mi nie odbija wogole ani w prawo ani w lewo :) - juz sie przyzwyczailem :) ps. chociasz jak jest mozliwosc naprawy przez nas to jestem otwarty na instrukcje :)
kamil - 12-06-2007, 22:53

Miałem ten sam problem.Wystarczyło sciągnąć kierownice,obudowe kolumny,przelączniki.Po zdjęciu tych oto rzeczy widać kolumne wystarczy zobaczyć czy gumka,podkładka i zabezpieczenie sa na swoim miejscu,często sama gumka się wyrabia i wysuwa sie wałek (ten na lożyskach w dól)wystarczy go z powrotem wyciągnać do góry założyć nowa gumke,podkładke tak by sie nie przeciskała przez ta gumkę,załozyć zabezpieczenie poskrecać i jezdzić.powodzenia
Anonymous - 13-06-2007, 06:52

eheh dzis mam troche czasu wiec sobie to postaram zrobic.. dzieki Kamil...
Anonymous - 13-06-2007, 14:46

U mnie też się raz tak stało jak było ciepło. NAtomiast kilka razy podczas upałów skrzypi...