To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - uklad kierowniczy,jak go wyostrzyc?

Anonymous - 07-06-2007, 16:02
Temat postu: uklad kierowniczy,jak go wyostrzyc?
jak dla mnie uklad kierowniczy jest zbyt delikatny ,zbyt miekki, nie mam pelnego czucia auta
sczegolnie przy duzych predkosciach ,ponad 120 km/h ,caly czas ,nieustannie musze leciutko poruszac kierownica-jak to zmienic?
auto jest sprawne
czy moze zmienic olej w serwie ,na jaki?
czy moze jest jakas sruba regulacyjna, jak np w golfie?
jak znacie jakis prosty sposob , to prosze o rade
pozdrowienia
:rolleyes:
fajna ikonka,nie?

saphire - 07-06-2007, 17:12

Skoro musisz korygować stale kółkiem to albo nie masz luzu albo masz rozklekotane zawieszenie lub zbieżność z przodu. Ja mam na kółku niecały 1cm luzu (obwodowo) i auto jedzie prosto bez jakichkolwiek koniecznych korekt. Fakt że kiedyś miałem nie przyjemność doświadczyć czegoś takiego jak zbyt mocne wspomaganie i brak luzu na kółku ale to było w kumpla Megance - przy 130km/h na autostradzie minimalny milimetrowy ruch kółkiem a auto juz było na sąsiednim pasie. Myślałem że mi ręce odpadną. Masakra. Masakryczna. :evil:
maxwell61 - 07-06-2007, 17:47

albo opony spiłowane...
Anonymous - 07-06-2007, 22:37

U mnie auto jest sprawne 100% a jednak też mam ten sam problem. Zresztą nie jesteś pierwszą osobą która ma takie coś w cariśmie.
Jak to wyleczyć? Nie mam pojęcia.

Anonymous - 07-06-2007, 22:52

jedna z wad carismy (tzn. byc moze nie wad ale konstrukcja antywypadkowa, ja uwazam to za wade) byla wadliwa maglownica w fajerze, wiec byc moze poprostu macie ja do wymiany?
ja u siebie wymienialem maglownice 5 razy.