To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Niewłaściwy akumulator - jaki może mieć wpływ?

Moomin - 08-06-2007, 20:20
Temat postu: Niewłaściwy akumulator - jaki może mieć wpływ?
Kupiłem auto z akumulatorem o wartości 44Ah, podczas gdy instrukcja podaje od 55Ah do 65Ah. Jakie to może mieć skutki? Odpala normalnie, ale czasem wariuje komputerek - temperatura jest od czapy, zmienia się godzina. Poza tym nie zapala się kontrolka GDI Eco i auto dużo pali (w mieście 11.6 - 11.8, dodam, że to automat). Czy któreś z tych rzeczy mogą być spowodowane niewłaściwymi wartościami akumulatora?
Chooper - 08-06-2007, 21:16

Moomin napisał/a:
Kupiłem auto z akumulatorem o wartości 44Ah

poprostu mniejsza pojemność, czyli szybciej się wyładuje

nic nie wiadomo na temat wartości A w prądzie ładowania..?

saphire - 09-06-2007, 16:13

Moomin mój automat i z klimą pali po mieście średnio 11-12 l (Przemyśl, masa korków, wąskie uliczki, pierdylion aut na drodze, sporo sporych górek) więc przyzwyczaj się że za wygodę masz większe spalanie. Coś za coś. W trasie Przemyśl-Lublin automat z klimą przeważnie 120-140 z energicznym wyprzedzaniem - 2h jazdy 200km - średnio 7l do max 7.2l
Moomin - 09-06-2007, 20:38

saphire napisał/a:
Moomin mój automat i z klimą pali po mieście średnio 11-12 l (Przemyśl, masa korków, wąskie uliczki, pierdylion aut na drodze, sporo sporych górek) więc przyzwyczaj się że za wygodę masz większe spalanie. Coś za coś. W trasie Przemyśl-Lublin automat z klimą przeważnie 120-140 z energicznym wyprzedzaniem - 2h jazdy 200km - średnio 7l do max 7.2l

Czyli norma. Moje miasto jest małe, jeżdżę na bardzo krótkich odcinkach, więc to dodatkowo tłumaczy takie spalanie. Dzięki.