Sigma/Diamante Ogólne - Nie działa pompa paliwa Sigma V6 24V
Anonymous - 09-06-2007, 17:55 Temat postu: Nie działa pompa paliwa Sigma V6 24V Witam! Mam ogromny problem z pompka paliwową. Okazało sie jakiś cvzas temu ze oryginalna pompka ma za małe ciśnienie i trzeba ją wymienić bo auto nie miało w ogóle kopyta. Zakupiłem pompke z odpowiednimi parametrami tzn 12V, 3,5bar. Okazała się troszkę większa niż oryginał ale dało się ją wkomponować w zbiornik. Pompkę kupiłem na Allegro za niewielkie pieniądze ale nową. Auto odzyskało moc i przyspieszenie ale niestety tylko na tydzień, gdyz najprawdopodobnie pompka nowa się spaliła. Zakupiłem ponownie drugą już nową pompkę i pojeździłem tydzień i właśnie dzisiaj ponownie mi padła tzn. objaw jest taki że nie można odpalić auta bo poprostu pompka nie podaje w ogóle paliwa. I teraz pytanie do forumowiczów: co moze być tego przyczyną. Czy moze coś z elektryką czy może pompka niewłaściwa choć jak mówię przez tydzień auto jeździło idealnie??
Anonymous - 09-06-2007, 22:58
Witam,
zakładając iż dokładnie obejżałeś znajdujący się przy pompce filtr i nie zaciąga ona syfu ze zbiornika, rozejrzał bym się za inną (czyt. lepszą) pompką...
pozdrawiam.
zbyszek05 - 10-06-2007, 13:00 Temat postu: prawdopodobnie pompka witam cie . odnośnie elektryki to myśle że jest ok. chodzi tu o pompę .miałem kiedyś taki sam przypadek w bmw325 r.93. /gaz/ teraz mam sigme.auto chodziło i pompe spaliło. jedną .drugą , trzecią... zakupywane na allegro jak i w sklepie z częściami ale zawsze były to te z niższej półki i wszystkie się paliły a tydzień to żadna nie chodziła. wiem że kiedy kupiłem oryginalną ,,bosza" z takimi samymi parametrami problem się skończył. zatem jak to mówią ,,tanie mięso psy jedzą" . poszukaj oryginału myślę ze koszt to jakieś 700 zł. dużo ale... te tańsze oznakowane takim samym ciśnieniem po prostu sa za mało wydajne,może się grzeją szybciej ...no i sprawdz dno zbiornika bo pompa lubi zasysac a jak masz brudy to napewno się spali .aha ... nie jeździj też na oparach bo pompa musi być cała zanurzona w paliwie by mieć chłodzenie. pozdrawiam
Anonymous - 10-06-2007, 17:28
Dzięki za odpowiedzi! Właśnie się rozglądam za bardziej markową pompką. Nie wiecie przypadkiem gdzie można za rozsądne pieniądze dostać dobrą pompkę. Czy musi to być oryginał, czy też jakieś są zamienniki dobre np. Boscha i jakie to są ceny?
|
|
|