To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - poduszka powietrzna i klakson

Anonymous - 09-06-2007, 18:01
Temat postu: poduszka powietrzna i klakson
witam, mam problem , otoz w moim colcie ( 97r 1,3 CJ0 ) zapalila sie kontrolka SRS - od poduszki powietrznej i caly czas sie pali nie gasnac , jezdze juz tak jakis czas i niestety nie wiem co to moze byc ? ma ktos jakis pomysl ? dodatkowo dodam ze niestety od momentu gdy sie zepsula ta poduszka rowniez nie dziala mi klakson niestety. a nie dziala to od momentu gdy kilka razy dosc gwaltownie i mocno wcisnolem klakson. Moze odlaczyl sie jakis kabelek wspolny dla tych 2 elementow ? co proponujecie ? pozdraiwam serdecznie i czekam na odpowiedz.
saphire - 10-06-2007, 08:39

Może ukręcone kabelki w kolumnie albo coś zaśniedziało lub też brak masy. Powiązanie klaksonu z kontrolką SRS zadziwiające ale czy klakson i srs był by na jednym obwodzie bezpiecznika to nie sądzę... Niewątpliwie chyba coś w ,,kierownicy'' piszczy.
Matejko - 10-06-2007, 14:07

padla ci tasma od airbagu, stad takie efekty - na allegro sa po ok. 100zl
Anonymous - 10-06-2007, 23:16

a przez ta tasme nie dzialal by mi airbag i zarazem klakson ? w jaki sposob wymienic ta tasme ? jest to latwe czy moze zglosic sie do serwisu? w ktorym miejscu znajduje sie ta tasma ? musze zdematowac kierownice czy co ? pozdraiwam!