To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - KOMPUTEROWCY, potrzebna pilna pomoc!!!!

Anonymous - 17-12-2005, 00:36
Temat postu: KOMPUTEROWCY, potrzebna pilna pomoc!!!!
Słuchajcie mam problem. Czy mając numer gg da się jakimiś cudownymi sposobami ustalić IP właściwie to nie ważne jakimi sposobami. Bardzo potrzebuje ustalić IP klijenta o numerze gg 9514249. Mojej koleżance goroził i to tak że jak mi pokazała archiwum to mi się troche niesmacznie zrobiło. Bardzo Prosze pomóżcie.

[ Dodano: 17-12-2005, 00:41 ]
Ah tylko jedna sprawa, nie piszccie do tego gościa z wrzutami. Niech to będzie dyskretne.

Rafal_Szczecin - 17-12-2005, 01:02

jest cos takiego jak POWER GG instalujesz to i widzisz goscia IP :)

pozdr.

Anonymous - 17-12-2005, 01:04

No tak, ale żeby w power gg zobaczy jego IP to gość musi Cie mieć w kontaktach i do tego musi chociaż przez sek być dostępny.
Anonymous - 17-12-2005, 01:26

1. gg 7.0 - wystarczy kolo kontaktu kliknac ikonke "i"
2. PowerGG
3. jesli osoba jest za NATem to nie zdobedziesz jej IP bo go najzwyczajniej nie ma
4. mozliwe ze gosc laczy ma przyznawane dynamiczne IP to wtedy tez du.pa
5. najskuteczniejszym sposobem jest zdobyc ip podstepem ale nie bede tego opisywal, jesli chcesz szczegoly to dawaj na gg do mnie

p.s. nic innego nie wymyslisz... sorry

Anonymous - 17-12-2005, 08:57

borecki napisał/a:

3. jesli osoba jest za NATem to nie zdobedziesz jej IP bo go najzwyczajniej nie ma

No ale wtedy masz adres jego routera

Anonymous - 17-12-2005, 17:10

mając gg7.0 zobaczysz IP osoby ale tylko wtedy gdy jest dostepna, lecz jesli ma np. neostrade to z tym bedzie ciężko bo słyszałem ze neo ma zmienne IP
Chooper - 17-12-2005, 20:21

z tego co pamiętam, to jest jakaś wtyczka do gg, która pokazuje ciekawe rzeczy o rozmówcach...
Kofi - 17-12-2005, 22:12

zamiast gg zainstaluj konnekta
www.konnekt.info

szczeslaw - 17-12-2005, 23:11

Memphis:
Na ile to poważna sprawa? Bo zawsze można zgłosić na policję sprawę jako groźby karalne a oni już spokojnie gościa zlokalizują. Przy dynamicznym IP ciężko będzie ustalić skąd gość jest ale TP ma obowiązek trzymać przez 5 lat logi połączeń - policja zgłasza się do nich i już wiedzą dokładnie kto miał dane IP w danym czasie.

Anonymous - 17-12-2005, 23:23

Dzięki bardzo wszystkim ;)

[ Dodano: 17-12-2005, 23:36 ]
Cały tekst mi nie wszedł :P

A co do dzwonienia na policje, to można i tak. Powiem o tym kumpeli bo jak ma do czegoś nieprzyjemnego dojść to lepiej niech policja je*nie tego idiote pałą w pecyne to wróci na prawidłowy tor myślenia jeżeli w ogóle takowy istnieje dla delikwenta. Jeśli chodzi o mnie to po przeczytaniu tej rozmowy bym go zagazował.

Dziękuję że sie szybko zainteresowaliście problemem.

Dzięki bardzo Wszystkim ;)

Chooper - 18-12-2005, 09:25

Cytat:
TP ma obowiązek trzymać przez 5 lat logi połączeń -

no to troszke po mnie mają...ja mam chyba co 12 h inne IP :mrgreen:

Anonymous - 18-12-2005, 09:44

Chooper napisał/a:
Cytat:
TP ma obowiązek trzymać przez 5 lat logi połączeń -

no to troszke po mnie mają...ja mam chyba co 12 h inne IP :mrgreen:

W neostradzie obligatoryjnie IP zmienia się co 24 h, a jeśli robisz reconnect, to za każdym razem dostajesz inne IP. Więc wcale tak dużo po Tobie nie mają.

Chooper - 18-12-2005, 11:15

Cytat:
Więc wcale tak dużo po Tobie nie mają.

przeczysz sam sobie, przeciez jasno napisałem, że conajmniej 2 razy dziennie robie "connect" czyl;i mam minimum 2 numery Ip dziennie, razy 365 dni, to jest ponad 700. Uwzglednijmy, że niektóre są przyznawane ponownie, to niech bedzie to 500 na rok...mało ?

Anonymous - 18-12-2005, 11:42

Chooper napisał/a:
Cytat:
Więc wcale tak dużo po Tobie nie mają.

przeczysz sam sobie, przeciez jasno napisałem, że conajmniej 2 razy dziennie robie "connect" czyl;i mam minimum 2 numery Ip dziennie, razy 365 dni, to jest ponad 700. Uwzglednijmy, że niektóre są przyznawane ponownie, to niech bedzie to 500 na rok...mało ?

Chooper, nie spieraj się proszę o logikę (a zwłaszcza boolowską). Ze zdania "ja mam chyba co 12 h inne IP" nie wynika zdanie: conajmniej 2 razy dziennie robie "connect". Nie widzę też samo-przeczenia w moim poście.

2 rekordy dziennie na użytkownika to jest nic. W innych systemach billingowych (dial-up, telefonia mobilna) takich rekordów per msisdn może być nawet kilkaset dziennie. Więc Twoje 500 rocznie na uzytkownika, to tepsa pewnie trzyma na jednej małej macierzy dyskowej.

Anonymous - 18-12-2005, 18:01

Policja - dobry pomysł, ale trzeba mieć siłę przebicia, żeby potraktowali sprawę poważnie. Nie zrobią tego jeśli sprawa jest beznadziejna. Jeśli gość się do niej dalej odzywa to jest b. duża szansa. Kiedyś bez problemu namierzyli dla mnie osobę wysyłająca SMS-y z pogróżkami z internetu. A wydawałoby się, że to niemożliwe.