[04-13]Colt CZx - Lekko skrzywiona kierownica w cz3
Anonymous - 12-06-2007, 08:14 Temat postu: Lekko skrzywiona kierownica w cz3 Witam, ostatnio na szosie zauwazylem ze podczas jazdy na wprost kierownica w moim cz3 jest lekko (minimalnie) skrecona w prawo. Po puszczeniu kierownicy samochod jedzie prosto, kola sa rowno napompowane, nie bylo wiatru, nie wjechalem w zadna dziure (felgi mam bez najmnijeszego zadrasniecia)... Mozliwe ze bylo tak od poczatku i nie zwrocilem na to uwagi?
Wiem ze pewnie mozna ustawic w serwisie zbieznosc jeszcze raz, ale z przeszlosci (z innymi autami i w innych warsztatach i serwisach) wiem ze ustawienie prosto kierownicy jest praktycznie niemożliwe - zawsze zwracam na to uwaqe i zawsze jest pozniej troche krzywo. W aucie bez airbagu zawsze pozniej odkrecalem kierownice i 'poprawialem' o jeden zabek.
piwkotom - 12-06-2007, 12:02
Jezeli auto nie jest po jakichs przygodach a sadze ze nie jest to spokojnie zrobisz korekte ne geometrii. Istotne jest to, zeby to zrobic w porzadnym i sprawdzonym zakladzie, bo niestety malo gdzie robia to dobrze
Anonymous - 12-06-2007, 12:16
faktycznie zapomnialem dodać auto kupione przeze mnie w salonie, aktualnie 10kkm przejechane
Matejko - 12-06-2007, 12:27
czyli ASO lub ich podwykonawca - wg mnie to na gwarancji powinni zrobic z dobrej woli dealera
michalp - 12-06-2007, 20:54
u mnie było to samo po zakupie (lekko skręcona kiera w lewo). Ustawienie w geometrii 5kkm temu pomogło i problem jak na razie, odpukać, nie wrócił.
Anonymous - 22-06-2007, 00:58
Ja mam to samo... tylko że u mnie jest lekko w prawo.
Jestem pewien, że jak wyjeżdzałem z salonu to kierownica była prosto...
|
|
|