Carisma - Techniczne - Czujnik drzwi nie działa
Anonymous - 12-06-2007, 13:56 Temat postu: Czujnik drzwi nie działa Witam
mam taki mały problem przy swojej cari a mianowicie nie działa mi czujnik przy drzwiach od kierowcy sam czujnik jest OK lecz podejrzewam ze gdzieś na przewodach nie łączy. tylko gdzie?? nie bardzo wiem gdzie te przewody wychodzą, może już ktoś miał taki problem?? ewentualnie gdzie mogę szukać schematu prowadzenia przewodów.
pozdrawiam
Anonymous - 12-06-2007, 14:04
Jestes pewien ze sam czujnik jest ok?
Temat czujnika i jego stykow byl poruszany sporo razy - zasniedziale styki lub sruba, ktora nie dotyka masy.
major - 12-06-2007, 14:05
a starałes sie wyczyscic styki przy czujniku? one bardzo czesto śniedzieją i przez to nie łączą
konrad1704 - 12-06-2007, 14:07
a probowales naprawy zgodnie z instrukcja ze strony Krzyzaka? Klik
Anonymous - 14-06-2007, 08:24
czujnik w drzwiach od kierowcy jest całkiem inny niż w pozostałych drzwiach jak i na zdjęciach, zero śladów rdzy czy śniedzi on był chyba wymieniany zanim ja cari kupiłem ponieważ była tam jeszcze kupa smaru, ale dla pewności wezmę wszytko dokładnie wyczyszczę może pomoże
saphire - 14-06-2007, 11:24
Ten czujnik musisz wymontować i delikatnie rozebrać - w środku są blaszki które trzeba przeczyścić i ewentualnie włożyć obrócone o 90' po czym złożyć do kupy i wkręcić na miejsce - przed wkręcenie oczyść otworek pod śrubę bo stamtąd masę bierze i często brak masy w tym miejscu robi problem. Miałem dokładnie taki sam problem tyle że mi się włączały awaryjki i zamykało auto.
Anonymous - 14-06-2007, 20:38
hehe dzięki wielkie zrobiłem tak jak napisałeś i działa, poprzednim razem nie rozebrałem przełącznika a w nim tkwił problem jeszcze raz wielkie dzięki
|
|
|