[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] pytanie o przepustnice
Anonymous - 12-06-2007, 20:53 Temat postu: [CA1A 1.3] pytanie o przepustnice witam nie wiem czy ktos tak robil ale do silnika 1.3 12v pasuje przepustnica od 4g92 posiadam taka wlasnie jest ona o wiekszym przelocie posiasam takze wtryski od tego silnika wtryski tez maja wieksza wydajnosc bo widze po malych otworach ze sa wieksze niz od 1.3 czy jak wtryski zaloze i przepustnice moge sie spodziewac lepszych osiagow jezeli pompa paliwa wydoli pozdrawiam
Anonymous - 13-06-2007, 00:05 Temat postu: Re: pytanie o przepustnice
dzino3 napisał/a: | witam nie wiem czy ktos tak robil ale do silnika 1.3 12v pasuje przepustnica od 4g92 posiadam taka wlasnie jest ona o wiekszym przelocie posiasam takze wtryski od tego silnika wtryski tez maja wieksza wydajnosc bo widze po malych otworach ze sa wieksze niz od 1.3 czy jak wtryski zaloze i przepustnice moge sie spodziewac lepszych osiagow jezeli pompa paliwa wydoli pozdrawiam |
sama przepustnica niczego nie zmieni wydajniejsze wtryski bez jakiegos dodatkowego sterowania moga dawac za bogata mieszanke czego efektem moze byc spadek mocy
Anonymous - 13-06-2007, 00:15
sluchaj a dawki nie mozna zmniejszyc potencjometrem cofajac go
[ Dodano: 13-06-2007, 00:17 ]
bo hyba on podaje informacje do sterownika co o tym sadzisz
Anonymous - 28-04-2008, 20:30
teraz inne pytanie o przepustnice.
czym ja najlepiej czyścić? kolega cos mowil o sprezonym powitrzu czy nie popsuje sie cos przypadkiem ? i czy wykrecic ja cala czy tylko wystarczy sciagnac rure od filtra powietrza?
i znow pytanie o kompresje - czy ma ona wplyw na spalanie? i czy ma wplyw na obroty (u mnie kompresja wyglada tak 12 12 5 5)
londolut - 28-04-2008, 22:27
modesto napisał/a: | czym ja najlepiej czyścić? | Odtłuszczaczem, może rozpuszczalnik lub benzyna.
modesto napisał/a: | kolega cos mowil o sprezonym powitrzu czy nie popsuje sie cos przypadkiem ? | Nie popsuje ale raczej nie będzie miało żadnego efektu.
modesto napisał/a: | zy wykrecic ja cala czy tylko wystarczy sciagnac rure od filtra powietrza? | To zależy tylko od ciebie. Będziesz ją miał na stole będzie ci wygodniej, będziesz czyścił na silniku, będzie szybciej Wybór należy do ciebie, pamiętaj żeby nie przytkać żadnych otworków, które są wewnątrz.
kocur - 28-04-2008, 22:40
podepnę się pod temat, czy normalnym objawem jest osmolenie od wewnątrz kolektora ssącego (za przepustnicą) i brzegów TP co oczywiście jest do wyczyszczenia jeśli chodzi o samą TP, czy jest to jakiś sygnał, że: ktoś nigdy tego nie robił/są źle ustawione zawory/jakiś inny powód takiej sytuacji.
frantz - 23-11-2008, 20:09 Temat postu: wymiana witam
czy wymiana przepustnicy wymaga jakieś specjalnej wiedzy?? czy wystarczy wykręcić i w miejsce uszkodzonej wkręcić sprawną?? czy coś trzeba regulować itd itp??
Hugo - 23-11-2008, 21:59
frantz napisał/a: | czy wymiana przepustnicy wymaga jakieś specjalnej wiedzy?? czy wystarczy wykręcić i w miejsce uszkodzonej wkręcić sprawną?? czy coś trzeba regulować itd itp?? | W miejsce starej wkręcić nową i powinno być OK.
rosomak1983 - 24-11-2008, 00:29
Czy czysczenie przepustnicy mogę wykonac samodzielnie???
karolgt - 24-11-2008, 01:52
Na stronie krzyżaka masz opis jak ją wyczyścić. Sam oceń czy dasz rade
rosomak1983 - 24-11-2008, 02:02
karolgt napisał/a: | Na stronie krzyżaka |
jakis link?
londolut - 24-11-2008, 02:32
rosomak1983 napisał/a: | karolgt napisał/a: | Na stronie krzyżaka |
jakis link? | http://mitsubishifan.webpark.pl
|
|
|