To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Prosze o pomoc w sprawie skrzyni do Carismy G

Anonymous - 15-06-2007, 19:45
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Prosze o pomoc w sprawie skrzyni do Carismy G
Witam.Na poczatku chcialem powiedziec ze fani Mitsubishi maja bardzo fajna stronke o ktorej nie wiedzialem.Jestem tu nowy i chcialem prosic kogos kto jest w temacie Mitsubishi o pomoc.Kupilem mianowicie Carisme 1.8 GDI z 1999 roku z uszkodzona skrzynia biegow.Ostatnio przypadkiem znalazlem na szrocie w Niemczech Volvo ktore wedlug mnie posiada ten sam silnik czyli 1.8gdi i po rozmowie z kilkoma znajomymi dowiedzialem sie ze moge miec racje.ze wzgledu ze auto ktore stoi na szrocie ma 45,000km chcialem zaadoptowac od niego skrzynie do mojego Mitsubishi.Tak wiec moje pytanie brzmi czy silnik i skrzynia w Volvie V40 GDI jest taka sama jak w Carismie GDI i czy skrzynia bedzie pasowac do mojego auta.Jedyne wskazowki jakie moge udzielic to ze Volvo jest GDI z 1998roku a moja carisma z 1999.Bardzo prosze o pomoc.
Dziekuje i pozdrawiam fanow Mitsubishi

Anonymous - 15-06-2007, 20:25

no cóz montowali GDi do Volvo tylko radze sprawdzić nawet rozstawy srub pzy skrzynibo może być zonk
pozdro

Anonymous - 26-06-2007, 22:59

sam mam problem ze znalezieniem dobrej skrzynki.mam nadzije,że co¶ ustaliłe¶ dobrego.obdzwoniłem trochę szrotów mechaników i ludzi co naprawiaja skrzynki, podobno 1,8 GDI w tych rocznikach miały 2 rodzaje skrzyń.Różnia się jakim¶ tam Skrzydłem na dole czy czym¶ takim-dokładnie nie zapamiętałem-koszt remontu mnie przeraził:)- i to musisz sprawdzić.najlepiej zobacz sobie swoj± odrobina chęci popatrzysz od góru potem odkręcisz osłonę w kanale i porównasz t± na szrocie. Może fux będzie wielki.Jak ta od "vovanki" będzie pasowac to proszę o info.Też zacznę szukac takowej.
turek61 - 26-06-2007, 23:35

A na Allegro to nic chłopaki nie ma ? Na jakim¶ szrocie np. Xedoks w Szczecinie gdzie maja czę¶ci z rozbitków ?