To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Prośba o podanie trasy dojazdu

macia - 16-06-2007, 09:44
Temat postu: Prośba o podanie trasy dojazdu
Muszę w przyszły piątek dojechać na Zabraniecką w Warszawie, do Procter&Gamble. Będę jechał z Lublina, a raczej średnio znam Warszawę. Czy ktoś mógłby napisać, którędy najlepiej i najszybciej dojechać, biorąc pod uwagę korki, rozkopy, jednokierunkowe ulice itp.? Proszę o w miarę dokładny opis (na który pas się ustawić, na których światłach w którą stronę jechać itd.). Z góry dzięki :lol:
Dyzio i Saba - 16-06-2007, 19:02

W Wawrze skręcisz z Wału Miedzeszyńskiego w Trakt Lubelski,następnie Płowiecka w lewo (możesz tylko w lewo lub w prawo-koniec Traktu Lubelskiego),Dalej w prawo w Marsa i w lewo w Chełmżyńską (pierwsza w lewo za wiaduktem nad torami kolejowymi) dalej w Gwarków-Zabraniecka jest jej przedłużeniem.
Powodzenia

macia - 16-06-2007, 19:21

No dzięki, będę wjeżdżał od strony Zakrętu. Czy to ta sama trasa?
Dyzio i Saba - 17-06-2007, 17:04

Od Zakrętu jest prościej - z Lubelskiej(17) trafisz na Trakt Brzeski (2) w lewo (dalej staje się on ul. Bronisława Czecha i Płowiecką) i dojedziesz do Marsa. Dalej tak jak w poprzednim opisie.
Nie wiem dlaczego pomyślałem że będziesz jechał drogą 801 a nie 17
Pozdrawiam

cns80 - 20-06-2007, 14:54

Dawno tam nie byłem, ale czy jesteście pewni że ul. Gwarków jest przejezdna i że kolega się tam nie pomyli ? Ja jeździłem kiedyś przez Strażacką, ale tam to nawet wroga bym nie wysłał. Może lepiej pokierować go przez Targową ?
Dyzio i Saba - 21-06-2007, 17:35

Faktycznie dawno tam nie byłem
To może tak:nie skręcaj w Marsa tylko jedz prosto(Płowiecka;Grochowska;Zamojskiego;Targowa-jedna ulica tylko nazwy się zmieniają)skręć w prawo w Al. Solidarności (przy Carrefour Wileńska)dalej za wiaduktami kolejowymi w prawo w Naczelnikowską - dalej to jest Zabraniecka.
Trasa przez środek Pragi ale pewniejsza.

Student - 22-06-2007, 07:24

Dokładnie ten opis dla osób nie znających trasy jest lepszy ponadto jak nie będzie korków to się szybko jedzie.
cns80 - 22-06-2007, 07:55

Czyli jedziesz od Zakrętu cały czas prosto wieżdżasz do Warszawy i dalej prosto (uważaj, bo wczoraj otworzyli nowy węzeł Marsa/Ostrobramska/Płowiecka i nie wiem jak tam jest oznakowane, ale generalnie jedź prawym pasem). Od słupka "Warszawa" masz do pokonania ok. 18 sygnalizacji świetlnych (łącznie z przejściami dla pieszych) jadąc cały czas prosto. W tym momencie dojeżdżasz do betonowego wiaduktu, który przechodzi nad ulicą, którą jedziesz. Za wiaduktem masz skrzyżowanie ze światłami, na którym proponuję skręcić w prawo w ul. Kijowską żeby nie pchać się w większy korek. Na Kijowskiej od razu daj na lewy pas i na drugim skręcie w lewo w Markowską. Jedziesz nią do końca (ok. 300-400m) i na światłach na końcu ulicy skręcasz w prawo w Ząbkowską (2 pasy) jedziesz nią tak jak pierwszeństwo prowadzi aż będzie koniec lewego pasa (przy malutkim Orlenie i ASO VW) i dalej za zwężeniem pod kolejny betonowy wiadukt a potem w prawo i jedziesz wzdłuż torów (od tego wiaduktu tory idą po wysokim nasypie) ok. 100m. Dalej pierwszeństwo przebiega w lewo, a ty skręcasz prosto (fajnie brzmi :D ) i dalej już cały czas prosto asfaltem, aż do małego przejazdu kolejowego. Tuż za nim po lewej stronie jest główna brama do P&G :D

Mam nadzieję że zdążysz to przeczytać przed wyjazdem :P

macia - 22-06-2007, 22:52

cns80 napisał/a:
Mam nadzieję że zdążysz to przeczytać przed wyjazdem

Zdążyłem :mrgreen: Dziękuję wszystkim za pomoc. Była ona nieoceniona, naprawdę. Szczególne podziękowania dla cns80 - normalnie jak w wojsku: tu masz skręcić,tyle świateł, 300metrów... :biggrin: Nie mogłem się zgubić kierując się Twoimi wskazówkami. Żałuję tylko, że nie umówiliśmy się wieczorem na browara. Tak czy inaczej wiszę Ci dużego Lecha. Może być?
PS. Niestety nie ma w offtopicu przycisku pomógł, bo nie szczędziłbym klawiatury :P

cns80 - 24-06-2007, 18:05

Ufff. Bo myślałem że napisałem się bez sensu :D . Cieszę się że to się jednak do czegoś przydało.
A browarka wypijemy na zlocie :mrgreen:

Grześku - 25-06-2007, 09:26

Macia, następnym razem napisz na PW, pożyczę Ci nawigację.
macia - 26-06-2007, 22:23

Grześku napisał/a:
pożyczę Ci nawigację.

Rozwalę się, jak będę w telewizorek zapatrzony :mrgreen: Ale dzięki Grześku, kto wie, kto wie :biggrin:

Anonymous - 26-06-2007, 22:32

macia polecam, latalem juz po warszawie z gpsem i jest rewelacja
macia - 26-06-2007, 22:35

borecki napisał/a:
polecam, latalem juz po warszawie z gpsem i jest rewelacja

Ale wiesz jaka jest cena u Grześka... Ten avatar co nieco wyjaśnia :P

Anonymous - 26-06-2007, 22:57

jakos tam sie dogadacie, ja nie wnikam ;-)