[XX-92]Colt C50 i starsze - [C52A 1.5] Pomysł na zmianę rozstawu śrób kół w C50
Anonymous - 17-06-2007, 12:12 Temat postu: [C52A 1.5] Pomysł na zmianę rozstawu śrób kół w C50 Witam
Denerwuje mnie rozstaw śrób w Colcie C50 ==> 4x114.3 i tak pomyślałem sobie, żeby przełożyć piasty, tarcze i bębny z nowszego Colta z rozstawem 4x100...
Powiem od razu, że nie wiem czy jest to w ogóle możliwe... Nigdy nie miałem tych części w ręce i nie potrafię ich porównać. Proszę bardziej obeznanych o wypowiedź, sugestie itp.
Jeśli uważacie temat za zbędny, to proszę moderatorów o usunięcie
pozdro
SebaD
Hubeeert - 17-06-2007, 14:58
Najprostszy sposob to pierscienie dystansowe zmieniajace rozstaw srub.
To o czym piszesz jest slabo wykonalne moim zdaniem. CA0 i C50 maja zupelnie inne zawieszenia. (wymiary sie nie zgadzaja)
Moim zdaniem (prywatnym calkowicie) takie zmienianie czegokolwiek w zawieszeniu powinno uwzglednic jeszcze jedno - o ile wszystko zadziala tak jak zakladasz i bedzie bezpieczne to kiedys sie zuzyje. Wyobraz sobie kolejne dorabianie czegos tam. No i sprzedaz takiego poprzerabianego samochodu - wytlumaczysz - o to to sobie przerobilem
Pozdrawiam
Anonymous - 17-06-2007, 19:12
Hubeeert napisał/a: |
To o czym piszesz jest slabo wykonalne moim zdaniem. CA0 i C50 maja zupelnie inne zawieszenia. (wymiary sie nie zgadzaja)
|
To buba... skoro są to inne zawieszenia, inne wymiary, to faktycznie jest to nie do zrobienia....
Chyba niepotrzebnie zakładałem ten temat
Anonymous - 18-06-2007, 01:55
a moze cala belke przeloz ? nie wiem tylko jak tam mocowania ...
Anonymous - 19-06-2007, 19:03
Nawet jeśli by się dało, to pociąga to za sobą duże koszty... A chodzi tu o jaknajmniejszy wkład hehe
Anonymous - 19-06-2007, 22:08
prosze Cie .. cala belka to jakies 150 uzywka oczywiscie
ROMEL - 20-06-2007, 11:51
A spytam delikatnie...
Co wam przeszkadza rozstaw śrub... akurat taki... 114,3mm
"Felgów jak mrówków"... wiec
No ale... fakt faktem, temat tematem..
Hubcio... Ty cos wiesz o zawieszeniach... i fasolkach co...
Chyba do starości będziemy to wspominać...
PZDR
Anonymous - 20-06-2007, 19:26
ROMEL napisał/a: |
Co wam przeszkadza rozstaw śrub... akurat taki... 114,3mm |
Noo właśnie nie ma żadnych alufelg "retro", masywnych z ciekawymi wzorami, itp na taki rozstaw w zadowalającej cenie
ROMEL - 21-06-2007, 07:30
Dobrze że napisałeś o tej cenie... bo felgi są...
tylko lekko droższe... choć nie w każdym przypadku...
Zauważ, że z tym rozstawem jeżdżą również NISSAN, VOLVO i jeszcze jakieś całkiem "obce" marki....
Popularny rozstaw śrub, za cenę druciarstwa w zawieszeniu...
Jak dla mnie trochę to za "drogo"
Pozdrawiam
|
|
|