To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] miska olejowa

Anonymous - 17-06-2007, 13:23
Temat postu: [Cari 1.6] miska olejowa
Witam, przez szukajke nie znalazłem tego tematu wiec sie pytam: otóz miska olejowa w mojej cari jest dosyć mocno zerdzewiala i chciałbym się zaytać czy musze ja wymienić, czy to moze w niczym to nie przeszkadza?? pozdro
Matejko - 17-06-2007, 13:58

jesli nie ma dziur to w niczym nie przeszkadza, jesli ma to albo pospawac albo wymienic na nie pordzewiala
Anonymous - 17-06-2007, 16:16

Gorzej jak ci sie zrobi dziura w czasie trasy. np. odbije kamien to wtedy bedzie :cry:
RadziX - 17-06-2007, 18:50

witam
ja w listopadzie wymienialem miske. byla dosyc mocno pordzewiala. miala taki bąbel z rdzy i balem sie dotykac zeby nie okazalo sie ze zacznie olej ciec . miske wymienilem na nowa oryginalna. dalem chyba 230 zl .
pozdr.

Anonymous - 26-12-2007, 15:35

Hejka
Mam takie pytanie odnosnie miski olejowej
Dzis wlazlem pod moje auto i rowniez zobaczylem pordzewniala miske... :(
Chcialbym sie dowiedziec jesli ktos wie jak trudno sie ja wymienia? Zauwazylem ze na miske zachodzi chyba skrzynia biegow :? Czy to spory probem zeby wykrecic miske? czy trzeba kombinowac zeby ja wydostac?

Pozdr.
Jacek

RadziX - 26-12-2007, 17:03

z tego co pamietam to miska sklada sie z dwoch czesci
wieksza i mniejsza ktora jest na samym spodzie, mocowana jest na chyba 5 czy 8 srub.
ja wymienialem tylko ta mniejsza czesc ( tam mielem korozje).
odkreca sie sruby i normalnie zdejmuje. moze byc ciezko bo zamiast uszczelki jest ona klejona na silikon.
jesli chodzi o ta mniejsza czesc to wymiana jest prosta.

Anonymous - 28-12-2007, 13:22

Chyba tylko w GDI jest dwuczęściowa. W 1,6 jest jednoczęściowa i koroduje w takim tempie, że w moim roczniku 2001 też mam ją "na oku". Około rok temu zdarłem część rdzy i podmalowałem to miejsce farbą podkładową (w kolorze czerwonobordowym) do metalu. Od tej pory w miejscu pomalowanym korozja nie postępuje. Dodam, że nie czyściłem do gołej blachy, ponieważ bałem się, że zrobię dziurę w misce, tak głębokie były już wżery.