[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Brak zasilania w gnieździe zapalniczki
Anonymous - 17-06-2007, 17:20 Temat postu: [CJ1A 1.3] Brak zasilania w gnieździe zapalniczki J/W nie mam zasilania w gnieździe zapalniczki. Gdzie waszym zdaniem najczęściej występuje usterka, co powinienem sprawdzić ?
Anonymous - 17-06-2007, 17:23
Ja bym zajrzał na początku do bezpiecznika.
Anonymous - 17-06-2007, 17:47
a później sprawdził kabelek który idzie od zapaliniczki.
Anonymous - 17-06-2007, 18:00
dm17 napisał/a: | Ja bym zajrzał na początku do bezpiecznika. |
A gdzie usytuowany jest bezpiecznik od zapalniczki w Colcie ?
Anonymous - 17-06-2007, 18:33
IGNS napisał/a: | A gdzie usytuowany jest bezpiecznik od zapalniczki w Colcie ? |
Pewnie tam gdzie wszystkie, czyli po stronie kierowcy pod lewym głosnikiem.
Przynajmniej tak jest w Ca0 bo dopiero teraz widzę że masz CJ0
Hugo - 17-06-2007, 18:48
Sprawdzaj bezpieczniki po kolei aż trafisz na przepalony
Miroslaw1305 - 17-06-2007, 20:21
HUGO jak przeżucisz kupę siana po słomce to znajdziesz igłe ,.
IGNIS pyta się gdzie ,a dostaje jaką odpowiedż .OKREśL gdzie jest skrzynka z danym bezpiecznikiem i który to bezpiecznik .CZasami trzeba wyjąć bezpiecznik aby sprawdzić czy jest popsuty ,.Radzisz aby wyciągał wszystkie ????
Jeśl by był bezpiecznik to jeszcze jakiś odbiornik prądu nie działał . Przeważnie na jednym bezpieczniku wisi więcej odbiorników , chociasz w COLCIE na 100 % nie jestem pewny
Hubeeert - 17-06-2007, 22:46
Miroslaw1305 napisał/a: | Jeśl by był bezpiecznik to jeszcze jakiś odbiornik prądu nie działał . Przeważnie na jednym bezpieczniku wisi więcej odbiorników , chociasz w COLCIE na 100 % nie jestem pewny | u mnie na zapalniczce wisi jeszcze chyba oswietlenie kabiny
Anonymous - 17-06-2007, 23:29
No to u mnie to światełko działa. W sumie zapalniczki nie używam (jak kupowałem sprzedawca mówił że jest uszkodzona zapalniczka a nie gniazdo) wiec nie była mi potrzebna jednak teraz potrzebuję podpiąć sobie zasilanie do navi i jest lipa
Hubeeert - 17-06-2007, 23:48
IGNS, Miroslaw1305, Miroslaw1305 napisał/a: | HUGO jak przeżucisz kupę siana po słomce to znajdziesz igłe ,.
IGNIS pyta się gdzie ,a dostaje jaką odpowiedż .OKREśL gdzie jest skrzynka z danym bezpiecznikiem i który to bezpiecznik .CZasami trzeba wyjąć bezpiecznik aby sprawdzić czy jest popsuty ,.Radzisz aby wyciągał wszystkie ???? | Ja tez tak robie - zwlaszcza gdy nie wiem gdzie wsadzilem instrukcje
Hugo - 18-06-2007, 08:21
Miroslaw1305 napisał/a: | IGNIS pyta się gdzie ,a dostaje jaką odpowiedż .OKREśL gdzie jest skrzynka z danym bezpiecznikiem i który to bezpiecznik .CZasami trzeba wyjąć bezpiecznik aby sprawdzić czy jest popsuty ,.Radzisz aby wyciągał wszystkie ???? | Jak nie wiesz co pisać top nie pisz nic. Miroslaw1305, Ty jakiś "czepialski" jesteś. Hubeeert napisał/a: | Ja tez tak robie - zwlaszcza gdy nie wiem gdzie wsadzilem instrukcje | No właśnie. Co za problem wyciągnąć kilkanaście bezpieczników i obejrzeć.
Miroslaw1305 - 18-06-2007, 20:21
NADAL NIE MA ODPOEIEDZI GDZIE JEST TA SKRZYNKA Z BEZPIECZNIKAMI.A my sie licytujemy kto ma rację .Chyba nie o to chodzi . Oświetlenie świeci czyli nie bezpiecznik .Proponuję dostać się do przewodu przed zapalniczką i sprawdzić czy jest tam prąd i czy dobrze masa jest podłączona .Sprawdzić miernikiem lub żarówką samochodową zdwoma kabelkami przylutowanymi do stopki żarówki i do boku czyli masy . Proste ,a można sprawdzić wszystkie odbiorniki prądu ,czy dochodzi prąd.
[ Dodano: 18-06-2007, 20:25 ]
Jeśji po połączeniu kabelkami przewodu prądowego przed zapalniczką i masą się zaświeci to prąd dochodzi i trzeba wycześcić połączenia ,a jeśli nie to po przewodzie do bezpiecznika
Miroslaw1305 - 18-06-2007, 22:53
Panowie nie czas na spory .
Ja staram się wskazać cel i środki jakich trzeba użyć .Kilka podpowiedzi było w tym temacie ,które wskazywało cel ,a nie pokazało jak i przy pomocy jakich środków .
Jeśli chcemy pomóc to róbmy to w miarę precyzyjnie .Proszący o pomoc przeważnie nie mają takiej wiedzy,aby samodzielnie i bez precyzyjnej podpowiedzi rozwiązać problem .
wichura1 - 19-06-2007, 09:44
Pod lewym kolanem bezpiecznik oznaczony "Cigar". Możesz mieć trochę inny układ bezpieczników, niestety nikomu z CJO nie chce się zrobić fotki. . Jeżeli bezpiecznik jest ok weż miernik uniwersalny, przełącz stacyjkę na 1 pozycję "accessory" i sprawdź czy jest plus w gnieździe. Dotknij minusem miernika kluczyka, a + styku na dnie zapalniczki. jeżeli jest napięcie znaczy że nie dochodzi masa w zapalniczce. Następnie sprawdzamy czy jest masa w gnieździe. Dotknij styku zewnętrznego (masy), a + dotknij do któregoś z bezpieczników. Jeżeli jest napięcie znaczy że nie dochodzi +. Jeżeli w obydwu przypadkach nie ma napięcia znaczy że nic do zapalniczki nie dochodzi, wtedy sprawdź czy nie są odłączone od niej konektory, albo urwane kable.
Anonymous - 19-06-2007, 15:26
No niestety nie posiadam takiego miernika natomiast sprawdziłem, że to nie wina bezpiecznika.
Fotki nie wiem poco, ale zrobiłem: http://bukmacherski-katalog.info/bezpieczniki/
Może ktoś polecić jakiegoś elektryka samochodowego w Warszawie? Bo mam jeszcze do rozwiązania kwestię ze sterownikiem zamka centralnego na pilota.
Edit: Który z bezpieczników może być od sterownika zamka centralnego - Kabelki wychodzą z prawego słupka drzwi pasażera.
Dzięki za pomoc.
|
|
|