[92-96]Lancer CB0 - kontrolka hamulców
SnowDevil - 19-12-2005, 17:08 Temat postu: kontrolka hamulców Witam
moje autko stało 2 dni na mrozie. zlazlem. odpalilem, jade... fajny zakręt to zarzuciłem ręczny... odpuściłem ręczny i kontrolka sie cały czas świeci... co jest grane????
hamulce działają normalnie, sprawdziłem czujnik w ręcznym i niewazne czy wciśnięty czy nie i tak kontrolka sie świeci. nie wiem czy mróz mógł coś uszkodzić czy mam za mało płynu hamulcowego?? nie wiem, poradźcie coś please
Pozdrawiam @LL
Hubeeert - 19-12-2005, 17:19
1. Sprawdź poziom płynu hamulcowego.
2. Poszukaj wycieków spod auta
3. Przypomnij sobie kiedy ostatni raz zmieniałeś płyna hamulcowy - możliwe że tłoczek od kontrolki "chwycił". Wiem że to mało prawdopodobne ale zobacz czy ten pływak się nie zaciął.
Anonymous - 19-12-2005, 17:54
Hubeeert napisał/a: |
3. Przypomnij sobie kiedy ostatni raz zmieniałeś płyna hamulcowy - możliwe że tłoczek od kontrolki "chwycił". Wiem że to mało prawdopodobne ale zobacz czy ten pływak się nie zaciął. |
ja mialem ostatnio wlasnie tak jak mowi Hubert. wystarczy odkrecic zakretke, palcem go tracic, zakrecic i jazda
SnowDevil - 19-12-2005, 19:21 Temat postu: udało się dzięki wielkie za info. to był ten problem. naprawione (czas napravy - 11 sekund)
macie wielkie piffo u mnie . w serwisie za sprawdzenie układu biorą 40 pln
jeszcze raz dzieki
Pozdro
|
|
|