To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - pomarańczowa lapka :(

Anonymous - 19-06-2007, 16:20
Temat postu: pomarańczowa lapka :(
:( mam problem gdyż naiedawno w moim dopiero co kupionym aucie zapalila sie pomaranczowa lampka kontrolna (jest na niej rysunek kwadracika wypełnionego do polowy a u dolu skapuje z niego kropelka) i nie mam pojecia co to moze oznaczac ani co zrobic zeby zgasla kazdy mowi mi co innego i teraz nie wiem... nie chce zeby cos sie zepsulo powazniej przez zwykle zaniedbanie wiec prosze o szybka pomoc bo nie wiem czy moge tak dlugo jezdzic. z gory dzieki
Anonymous - 19-06-2007, 17:19

Mam co prawda innego Galanta ale w swojej instrukcji wyczytałem że ta kontrolka jest tylko w dieslach i jeśli się świeci to znaczy że w filtrze paliwa zebrała sie woda. Nie wiem na ile w tym prawdy no ale tak jest tam napisane :wink:
Anonymous - 19-06-2007, 19:21

Faktycznie ta kontrolka jest w dizelkach mam gala z 90r.co do filtra to niewiem bo umnie niema żadnych przewodów dochodzących do pompki gdzie jest przymocowany filter paliwowy. pozdrawiam
sampler - 19-06-2007, 21:17

Masz wode w filtrze. Naciagnij wezyk na platikowy korek poluznij go troche i pompuj pompka az woda zejdzie i ropa wyplynie nad wode. Ewentualnie uszkodzony czujnik. Pozdrawiam.

Filtr paliwa jest na sciance grodziowej silnika po prawej stronie.