To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Ci¶nienie na cylindrach

Anonymous - 20-06-2007, 11:32
Temat postu: [CA4A 1.6] Ci¶nienie na cylindrach
Niedlugo jadę sprawdzic cisnienie na cylindrach i zrobic probe olejowa. Jakie powinno byc cisnienie na kazdym z cylindrów?
mechu102 - 21-06-2007, 08:35

witam tez bym sobie sprawdzil cisnienie tylko wlasnei nei wiem jakie powinno byc
napiszcie koledzy jakie wartosci powinny byc.

ROMEL - 21-06-2007, 08:53

W obydwu przypadkach ci¶nienie powinno sie plasować w granicach 13bar
z naciskiem na 14bar w przypadku 1,6 16V...

Trzeba pamiętać przy tym że pomiar zależy od temperatury silnika... powinno mierzyć sie na zimno i na gor±co... przy pomiarze zdj±ć kostki z wtryskiwaczy i zasilanie WN...

Różnica wyniku pomiaru w poszczególnych cylindrach nie może być większa niż 5%...

PZDR

mechu102 - 21-06-2007, 10:38

dzieki za odpowiedz
a co to za skrot WN bo nie mam pojecia zbytnio?

ROMEL - 21-06-2007, 11:07

WN - wysokie napiecie

wciskać pomógł jak żem pomógł.... :P :P :P

Anonymous - 21-06-2007, 11:52

Dzieki za pomoc :)
Andrew - 26-03-2011, 20:19

Witam.

Żeby nie tworzyć nowego tematu przypnę się tutaj.
Więc tak: jakie powinno być ci¶nienie oleju w colcie 1.3 na zimnym silniku i na ciepłym silniku :?:

Będę zmuszony zmniejszyć chyba, bo problem taki już występował u mnie w colcie, tzn. na zimnym silniku wywalało olej spod uszczelki w wiadomym miejscu, a na ciepłym było ok. 3 lata temu zmniejszyli¶my i było w porz±dku.
Zauważyłem ostatnio, że blok silnik jest delikatnie mokry, no i dzi¶ mu na zimnym przybutowałem, to plama pojawiła się też na skrzyni. Wydaję mi się, że znowu jest na zimnym lekko za wysokie i po niedzieli pojadę zmniejszyć do mechanika.

Sęk w tym, że nie wiem jakie powinno być wzorcowo :roll: