To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Techniczne - Podłoga - różnice miedzy wersjami

Anonymous - 21-06-2007, 09:33
Temat postu: Podłoga - różnice miedzy wersjami
Witam.

Jestem na Waszym forum świeży, ale być może część z Was kojarzy mnie z innego.
Zarejestrowałem się dopiero dziś, natomiast forum odwiedzam i czytam już od jakiegoś czasu.

Użyłem szukajki, niestety podobny temat na forum jeszcze nie zaistniał.
Mianowicie chciałem się dowiedzieć jakie różnice występują w płytach podłogowych pomiędzy modelami FWD i 4WD. Z tego co zdążyłem się zorientować, to podłoga z FWD jest identyczna z Mitsu Sigma tak? A jak sprawa wygląda z VR-4?

Interesują mnie wszystkie możliwe szczegóły, od stabilizatorów po piast kół.

Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.

Pozdrawiam.

Hubeeert - 21-06-2007, 19:03

GR44Z napisał/a:
Z tego co zdążyłem się zorientować, to podłoga z FWD jest identyczna z Mitsu Sigma tak?

Nie - inny rozstaw osi z tego co pamietam

Zapraszam do dzialu Downloads - sciagnij sobie kompletny service manual do 3000GT i poczytaj.

PW do moderatora tego dzialu nie zaszkodzi - arrow wie conieco o tych samochodach.

Pozdrawiam

Anonymous - 22-06-2007, 22:47

Na pewno inny uklad hamulcowy , zawiecha przednie moze byc nawet taka sama roznica bedzie z tylem ,nie wiem jak jest ze sprezynami i amorkami przednimi co do tylu sa dluzsze no i mamy dyfer poniewaz jest to 4x4 . Podloga taka sama wiec mozna sie zabawic i z FWD zrobic 4x4 oczywiscie po zainstalowaniu silnika i napedu z vr ;]. Nie polecam podrobek jesli chodzi o ten samochod, na pewno dotyczy to koncowek drazkow !! W ogole polecam oryginalne czesci drogie ale warto cos o tym wiem ...
Anonymous - 23-06-2007, 01:47

Dziękuję.

W manual'u wyszukałem trochę różnic, jest tak jak myślałem i tak jak mówi Arrow.
Brakowało mi tylko info o podłodze, gdyż instrukcja nic o niej nie wspomina.

W necie ciężko jest cokolwiek znaleźć na ten temat, podobnie z fotami samej podłogi.
Jeśli jednak ktoś trafi na jakiś topic, lub zdjęcia z takiego projektu, to również proszę o jakiś link.

@Hubeeert
-racja, rozstaw Sigmy to 2720mm, a dla GTO 2470mm, także całkiem spora różnica.
--------------------
edit:

Znalazłem taką stronkę:
http://www.bobthegreat.co...ar/mods/FWDAWD/

Ogólnie sprawa jest do przejścia, ale w przypadku Dodge podłoga jednak się nieco różni, trzeba dorabiać dwa mocowania tylnego zawieszenia.