[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] Problem. Mocowanie wahacza. Pomóżcie.
Anonymous - 21-06-2007, 09:57 Temat postu: [E33A 2.0] Problem. Mocowanie wahacza. Pomóżcie. Witam wszystkich miłośników Galów.
Mam awarię, a raczej jej początki i chyba czas na wymiane owej części - no właśnie czego mam szukać w sklepie - proszę o fachową nazwę uszkodzonej części, myślę ze to jakiś sworzeń, ale jaka nazwa katalogowa . Aby ułatwić lokalizację zużytej części zrobiłem zdjęcie. ]zdjęcie uszkodzenia
Objawy jakie miał gal do skrzypienie.wstrzyknąłem wd-40 , skrzypienia nie ma , ale guma jest pęknięta i to chyba tylko dorażne rozwiązanie
Czy poradzę sobie z wymianą sam czy to jest bardziej skomplikowane, czy stary sworzeń uda mi się wybić .Proszę o rady i sugestię ,będę wdzięczny .
Pozdrawiam.
Gal Glsi 2.0 z 91r
Krzyzak - 21-06-2007, 10:27
czyli to jednak sworzen
w takim razie idziesz do sklepu JC i kupujesz sworzen do swojego modelu (sworzen wahacza i juz) - firmy 555 (nie zadna chinszczyzna itp.)
a potem idziesz do warsztatu, ktory ma sciagacz do sworzni, nastepnie wymontowujesz wahacz i na prasie usuwasz stary sworzen i wprasowujesz nowy
Anonymous - 21-06-2007, 15:56
Wielkie dzięki krzyżak.
Tak myślałem że sam młotek nie wystarczy,
czy da się na tym jeszcze pojeżdzić ok mniesiąca (urlop i czas na mechanika).
Pozdrawiam
sampler - 21-06-2007, 19:08
Dobra rurka (srednica) i mlotek paro kilowy zastapi prase. Nowe wkladac po zamrozeniu a wahach rozgrzac. Z odrobina oleju idzie jak w maslo.
Krzyzak - 21-06-2007, 22:49
Oczywiscie mozna i w imadle - tylko trzeba uwazac, zeby wahacza nie zniszczyc.
Wprawdzie nie sa to wahacza Forda, ktore gna sie jak plastelina, ale pancerne tez nie sa.
|
|
|