[97-04]Galant EAxA/W - Wyciek z przekładni kierowniczej
Anonymous - 21-06-2007, 16:04 Temat postu: Wyciek z przekładni kierowniczej Witajcie
Dziś robiłem badanie techniczne mojego Gala, diagnosta stwierdził wyciek płynu z przekładni kierowniczej. Będę wdzięczny za rady co z tym robić - regeneracja, wymiana, uszczelnianie... jakie to koszty?
Anonymous - 23-06-2007, 23:18
Jezeli cieknie z samej maglownicy to widze tutaj duzy problem bo raczej czeka Cie wymiany przekladni a jezeli cieknie gdzies z rurki jakiejs to pol biedy bo mozna wtedy pokombinowac
Anonymous - 26-06-2007, 13:50
Niestety leci z przekładni, wszystki rurki są suche. Czyli wymiana... Oj chyba zaboli.
Marcino - 15-11-2008, 17:27
Czy ktoś podjał sie wymiany usczelniaczy w przekładni? Dziś zmieniałem koła na zimowe o zauwazyłem ze z prawej strony lekko zaczyna cieknąć i jest lekko uszkodzona guma ochronna na drążku kierowniczym?
Czy "seal kit" pokazany w manualu można gdzieś dostać..?
Bo skoro ktoś regeneruje to znaczy ze sa częsci, a nie uśmiecha mi sie wywalić tyle kasy lub kupowac uzywke. Dodam ze nic mi w niej nie stuka.
Pozdrawiam
Bartek - 15-11-2008, 17:30
Niestety seal kit wystarcza na krótko...... te przekładnie puki nie złapią luzu poprzecznego, są szczelne do końca świata albo i dłużej....puszczenie się oleju oznacza poprzeczny luz na maglu (zakładam, że osłony są całe)
Marcino - 16-11-2008, 11:05
No wałsnie zauwazułem ze osłona na końcu jest lekko pęknieta ok 1cm, a to pewnie oznacza ze dostał się syf... i zniszczuło uszceelniacz.
Bartku jak sprwdzić ten luz? Trzeba wyciągnać przekadnie..?
[ Dodano: 17-11-2008, 14:57 ]
Zestaw naprawczy w serwisie kosztuje 860zł...... u Japaneze 610zł.... dotyczy to całej kompletnei maglownicy
czy ktos zna moze nr cześci jakie sa potrzebne aby sobie to pojedynczy zamówić lub dobrać...? Ma ktoś moze rozebrana zeby zobaczyć?
Pozdrawiam
|
|
|