To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] rozrzad

Anonymous - 23-06-2007, 14:26
Temat postu: [1G 90-94] rozrzad
witam mam pytanie mianowicie czy auto po przestawieniy o jeden zabek bedzie nierowno pracowac na wolnych obrotach ale gdy sie ruszy to pojedzie normalnie
Anonymous - 23-06-2007, 18:20

beda anomalie... jakie? to roznie bywa... moze byc tak jak piszesz... mozesz dostawac wiekszych drgan silnik przy wyzszych obrotach... i moze byc problem z zaplonem...
Anonymous - 23-06-2007, 19:06

sprawdzilem rozrzad w internacie jak powinny byc ustawione znaki i powinny byc ustawione w lini prostej na prost siebie u mnie znaki w lni prostej nie sa rowno jest jakis centymetr roznicy do dego aby znaki byly rowne
Anonymous - 23-06-2007, 19:42

Chyba cos zle sprawdzales, bo gdy by byla az taka roznica to auto by chyba wogule nie jezdiło, takie moje zdanie, poczekaj az sie inni wypowiedza
Anonymous - 23-06-2007, 22:40

leon czy ty sam skladales ten rozrzad? czy moze jakis kowal? to nie jest zwykly silnik :) to 4g63 :) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :badgrin:
Anonymous - 24-06-2007, 12:49

dzis rozebralem caly rozrzad i jest przestawiony bede robil go sam bo niewierze w tych wszystkich fachowcow od siedmiu bolesci co jeden to lepszy.eklips niebedzie pierwszym autem w ktorym to zrobie sam i zawsze bylo dobrze mam nadzieje ze tym razem tez bedzie ok
Anonymous - 06-07-2007, 10:51

leon2 napisał/a:
dzis rozebralem caly rozrzad i jest przestawiony bede robil go sam bo niewierze w tych wszystkich fachowcow od siedmiu bolesci co jeden to lepszy.eklips niebedzie pierwszym autem w ktorym to zrobie sam i zawsze bylo dobrze mam nadzieje ze tym razem tez bedzie ok

nr. butów tego zawodnika :mrgreen: :mrgreen:
takie postawy należy chwalić. chcesz dobrze zrób to sam. pozdro i powodzenia :wink:

Anonymous - 01-08-2007, 20:56

Ja w swoim klipsie na kolach pasowych wałków rozrządu mam 2 kpl.znaków. Co ciekawe i wku..wiające nie są ustawione na przeciw siebie. Jak ustawiłem na jedne to silnik kulał, a max obroty kończyły się przy 3tys. na drugie znaki zapi..dala jak ślepy do kina, a róznica pomiędzy jednym a drugim ustawieniem 1 ząbek na pasku !!! i robi taki bałagan! Więc koniecznie musisz ustawić te znaki idealnie, ja pomagałem sobie linijką :D , ale teraz to motor śpiewa...
Anonymous - 04-08-2007, 08:43

rozrzadzik ustawilem i niebylo tak zle jak myslalem dalem rade i autko pracuje jak trzeba.tarz uzylem prostej listwy metalowej.