To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Colt na baterie

Anonymous - 12-05-2005, 13:56
Temat postu: Colt na baterie
interia napisał/a:

Ambicją niemal wszystkich liczących się koncernów motoryzacyjnych są prace nad pojazdami zasilanymi alternatywnie.

Nie inaczej jest w przypadku Mitsubishi. Firma ta przedstawiła właśnie prototypowego colta... na baterie.

Samochód został oparty na colcie sport-X, który napędzany jest na cztery koła przez silnik o pojemności 1.5l.

W prototypie EV próżno jednak szukać jednostki spalinowej, zbiornika paliwa, czy skrzyni biegów.

więcej na http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=622049

Anonymous - 12-05-2005, 14:04

fajne autko szczegolnie ten naped na 4 kolka 8)
Anonymous - 12-05-2005, 14:08
Temat postu: colt na baterie
no ale zasieg 150km i 8 godz. ladowania... :shock: ale do latania po miescie super
Anonymous - 12-05-2005, 14:13
Temat postu: Re: colt na baterie
artykuł napisał/a:

Jednego Mitsubishi Colta
Pjotr /11.05.2005 21:09/ juz mam, i na drugiego nie dam sie nabrac. Ten samochod rozsypuje sie na kawalki. Widzieliscie kiedykolwiek samochod, w ktorym odpada dzwignia sterowania wycieraczkami i spryskiwaczem szyby? Jesli nie to kupcie sobie Colta, a macie szanse zobaczyc. Co ciekawe, naprawa wymagala wymiany calego systemu sterowniczego obudowanego wokol kolumny kierownicy. Koszt 700 dolarow. W zyciu nie kupie nastepnego Mitsubishi.

a to jeden komentarz do tego artykułu..hehe

Anonymous - 12-05-2005, 14:20
Temat postu: Re: colt na baterie
mardors napisał/a:
artykuł napisał/a:

Jednego Mitsubishi Colta
Pjotr /11.05.2005 21:09/ juz mam, i na drugiego nie dam sie nabrac. Ten samochod rozsypuje sie na kawalki. Widzieliscie kiedykolwiek samochod, w ktorym odpada dzwignia sterowania wycieraczkami i spryskiwaczem szyby? Jesli nie to kupcie sobie Colta, a macie szanse zobaczyc. Co ciekawe, naprawa wymagala wymiany calego systemu sterowniczego obudowanego wokol kolumny kierownicy. Koszt 700 dolarow. W zyciu nie kupie nastepnego Mitsubishi.

a to jeden komentarz do tego artykułu..hehe

Koleś coś ściemnia. Albo sobie kupił nowe auto i wymienili mu to na gwarancji, albo sam zrobił sobie kuku (np bzykając pacjentkę na kierownicy) i kosztowało go 700 dolców. Ogólnie mam dystans do takich komentarzy.

Anonymous - 12-05-2005, 14:22
Temat postu: colt na baterie
ja tez mam dystans...ale komentarz komentarzem. :evil: a wiec uwazajcie na swoje wajchy od swiatel, wycieraczek, biegow i innych.
Hubeeert - 12-05-2005, 21:11

zgadzam się z Fido__ mój Mirage ma 16 lat i nigdy nic nie odpadło :lol:
Anonymous - 12-05-2005, 21:26

mi odpadla listwa dachowa przy duzej predkosci :D
Anonymous - 13-05-2005, 07:28

może gość łapskami formuje klapy od czołgów ? :D to dźwigienki będą mu się sypać dalej he he
Kofi - 13-05-2005, 09:25

mi odpadly tylko i wylacznie zaslepki listew dachowych.
mam juz nowe.

ROMEL - 17-05-2005, 12:27

Wczoraj na światełkach przyjąłem na tył zaciętego skuterowca - (skuter) przyp....szył aż zadudaniło a w Misiu tylko dół zderzak sie pogiął - w perwszym momencie to mi sie śmiać chciało jak go zobaczyłem w lusterku rozplaszczonego na tylnej szybie ale...

Acha i NIC MI NIE ODPADŁO - nawet nie ukruszyło :twisted: :lol:

Anonymous - 17-05-2005, 14:02
Temat postu: Chłopcy...
Facio zwyczajnie ściemnia...to nierealne...
Anonymous - 03-06-2005, 17:14

Jeszcze trochę o tym napędzie:

http://moto.wp.pl/kat,159...,wiadomosc.html

Silnik naędzający koło:

I cały układ napędowy - tradycyjnego silnika brak ;-)

polsaler - 03-06-2005, 17:43

deenbe napisał/a:
mi odpadla listwa dachowa przy duzej predkosci :D

Deenbe powiedz jeszcze ,że z lewej strony i będzie komplet bo w Lublinie wszystkie dachowe listwy z Gti odpadły już dawno i wszystkie z lewej strony !!! Tak sie zastanawiam dlaczego właśnie z lewej ?????

Anonymous - 03-06-2005, 19:07

mi z prawej :lol: