To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Klima w C5x ?

szpala85 - 24-06-2007, 20:42
Temat postu: Klima w C5x ?
Witam :D
ostatnio caly czas za mna chodzi jedno pytanie :
czy w coltach z silnikiem 1,3 (np: takim jak moj ) byla montowana klima ?

wiem ze w 1,5 byla w niektorych modelach

jak to jest ?

zastanawiam sie bo wiem ze Galanta juz sobie nie kupie :| niestety , ale mam zamiar kupic cos mniejszego takiego samego jak mam teraz :P tylko ze KLIMA (obowiazkowo )

Hubeeert - 25-06-2007, 00:03

szpala85 napisał/a:
czy w coltach z silnikiem 1,3 (np: takim jak moj ) byla montowana klima ?
nie
szpala85 napisał/a:
wiem ze w 1,5 byla w niektorych modelach
GLXi - tez nie wszystkich ale byla. Generalnie byla to opcja a nie wyposazenie standardowe.
josie - 25-06-2007, 00:40

Hubeeert napisał/a:
GLXi - tez nie wszystkich ale byla.

Nie widziałem jeszcze C50 1,5 który nie byłby GLXi :wink: (chyba że był EXE). Niestety 99% z nich nie miało klimy.
Za to 95% amerykańskich wersji Colta 1,5 które widziałem klimę miało.

Hubeeert - 25-06-2007, 00:46

josie napisał/a:
Za to 95% amerykańskich wersji Colta 1,5 które widziałem klimę miało.
BO tam sie samochody bez klimy praktycznie nie sprzedaja ;-)
szpala85 - 25-06-2007, 01:42

czyli 1,3 ni mialo klimy z tego rocznika , 1,5 czasami jakis mial (opcja)
a 1,8 gti ? swego czasu jak patrzylem na allegro to wersje 1,8 gti (rzadko ,bardzo rzadko trafialo sie gti ) kazdy mial klime :roll: czy w wersjach gti klima byla w standardzie ?

harpagan - 25-06-2007, 11:11

Romel ma 1.6 gti i 1.8 gti podpytaj jego czy w ktoryms siedzi bedziesz wiedzial ;)
Z tym ze w standardzie to raczej nie bo nawet w nowszej budzie w gti nie zawsze byla
Z tego co sie dopatrzylem to w CA0 albo szyber albo klima

Hugo - 25-06-2007, 12:04

harpagan napisał/a:
tego co sie dopatrzylem to w CA0 albo szyber albo klima
Albo nic z tych dwóch bajerów. Szyberdach też chyba nieczęsto występował. Wydaje mi się, że najczęściej były dokładane nieoryginalne.
harpagan - 25-06-2007, 13:18

Cytat:
Albo nic z tych dwóch bajerów. Szyberdach też chyba nieczęsto występował. Wydaje mi się, że najczęściej były dokładane nieoryginalne.

Nie zwrocilem na to uwagi ;)
Fakt nie wszedzie bylo to albo to ale ja myslalem w druga strone, ze to raczej efekt dzwonow i wyjmowania klimy niz dokladania szyberdachow. Teraz bede czesciej zwracal uwage na szyberki.
A generalnie chodzilo mi tylko o to ze skoro w nowszym modelu nie bylo takiego bajeru jak klima w standardzie to raczej ciezko sie doszukiwac w starszym

Hugo - 25-06-2007, 13:30

harpagan napisał/a:
A generalnie chodzilo mi tylko o to ze skoro w nowszym modelu nie bylo takiego bajeru jak klima w standardzie to raczej ciezko sie doszukiwac w starszym
Wiadomo, że tak. W ogóle w segmencie aut, do których należy Colt, w tamtych czasach wiele firm w ogóle nie oferowało klimy. Co do szyberdachu, to ja mam nieoryginalny-dokładany, tylko uchylany i szklany. Najważniejsze, że nie uroni ani kropli wody do środka auta podczas deszczu, no i po maksymalnym uchyleniu praktycznie nie słychać żadnych szumów powietrza nawet powyżej 120 km/h. Swoją droga chyba rzadko wystepowały CAO z fabrycznym szyberdachem.

[ Dodano: 25-06-2007, 13:34 ]
Aha mój szyber ma 2 wady:
- nie jest odsuwany tylko uchylany,
- podczas jazdy po nierównościach coś "strzela" w miejscach mocowania zawiasów szyby do ramki,
Niedługo zakładam rozpórkę, więc może coś poprawi w tej kwestii.

szpala85 - 26-06-2007, 20:05

hmm... :roll:
czyli te wersje europejskie rzadko kiedy :roll:

powiem wam ze interesuje mnie cos takiego http://moto.allegro.pl/it..._1_5_klima.html
jak ten koles sprzedaje (chyba do niego zadzwonie czy ceny nie opuści )
/ albo bede szukal tego rodzyna , moze sie trafi siakiś 8)

tomusn - 26-06-2007, 22:24

kamyk miał klimę z EAGLE SUMMITa http://moto.allegro.pl/it...kompletna.html,
gość jest od nas z forum, trza się targować, może jeszcze nie sprzedał

szpala85 - 04-07-2007, 19:57

Pomogl juz poszly ( oczywiscie nie zapomnialem 8) )

Dziekuje za pomoc

TRAWOR76 - 11-07-2007, 01:54

Witaj jeśli interesuje Cie klima z Mirage dam Ci namiar na gościa co ma takową ,przypomnij mi miał montować i rozbił auto to dam Ci namiar,ale szczerze to nikomu nie polecam tego zabiegu ....sporo roboty..pozdr.
szpala85 - 14-07-2007, 01:35

TRAWOR76 napisał/a:
Witaj jeśli interesuje Cie klima z Mirage dam Ci namiar na gościa co ma takową ,przypomnij mi miał montować i rozbił auto to dam Ci namiar,ale szczerze to nikomu nie polecam tego zabiegu ....sporo roboty..pozdr.

jak naprawie GTi to bede cos o tym myslal 8) dzieki za info 8)

Pozdrawiam

mouseman - 16-03-2009, 12:25

Witam,
udało mi się nabyć klime w częsciach i potrzebuje waszej pomocy. Klima pochodzi na 99% od amerykańca, wnioskuje to po schowku pasażęra jaki otrzymałem. Jutro 16.03 dojdzie reszta części delikatnym zapasem np: kompletną wiązką elektryczną. Prosze o kontakt osób, które w swoich misiach a szczególnie w 4G15 maja klimę. Potrzebuje opsi/zdjęcia jak ona jest zamontowana. Najlepiej zdjęcia, które pomogą mi zobrazować gdzie co powinno być. Bardzo prosze o pomoc.