To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Eclipse! - Potrzebna dobra rada :)

Anonymous - 27-06-2007, 16:45
Temat postu: Potrzebna dobra rada :)
witam znalazłem 2 mitsubishi eclipsy możecie mi cos o nich powiedzieć

http://www.gratka.pl/moto...8b0a28d4fce&s=1
ile taka eclipsa pali 2,0 turbo i czym sie różni od zwykłej wersji 2,0

http://www.gratka.pl/moto...8b0a28d4fce&s=1

za odpowiedz z góry dzięki :)

Anonymous - 27-06-2007, 19:28

pierwsze ogolszenie... trzeba sie temu klipsowi blizej przyjrzec juz dosc sporo stoi na allegro a jak na turbo smierdzi niska cena...

ile pali... cykl sredni licz kolo 15-16 i nie wierz w cuda ze mnie... przy bardzo ale to bardzo ekonomicznej jezdzie moze Ci sie udac zejsc do okolo 10-11

drugi mnie odtraca za sam napis "GSi" to nie astra!!! :evil:

Anonymous - 27-06-2007, 19:48

a wiec eclipsie turbo podziękujemy ,tak tylko napisałem z ciekawości , pomału myślę o zmianie autka właśnie na eclipse i zbieram wszelkie informacje na ten temat :) bo puzniej nie chciał bym kupić jakiegoś dojechanego autka z którym będą ciągłe problemy ;)
Anonymous - 27-06-2007, 20:02

apetyt rosnie w trakcie jedzenia... potem tego turbo bedzie Ci brakowac...
Anonymous - 27-06-2007, 20:30

ale jak sobie bym przypomniał jaki by to miało apetyt
Anonymous - 27-06-2007, 20:33

Damian a myślałes o sprowadzeniu autka??
W niemczech w sumei najwiekszy wybór - i tak wszystkie prawie jadą własnie z tego miejsca :wink:

Anonymous - 27-06-2007, 20:54

w grę raczej tylko wchodzi sprowadzone auto ,po 15 letnia eclipsa na polskich drogach może marnie wygladać ( ale to dopiero za 2 -3 miesiące :)
Anonymous - 28-06-2007, 13:24

GOLDI napisał/a:

drugi mnie odtraca za sam napis "GSi" to nie astra!!! :evil:

Mnie odtrąca ten malowany dzióbek -a fe!

Anonymous - 06-07-2007, 19:43

Witam
Chciałem Kupić tego klipsa (z malowanym przodem) i moge powiedzieć że ma "troche" wad:
- pęknięta przednia szyba
- siłowniki od tylniej klapy to mogiła
- przedni zderzak pomalowany plakatówkami oraz spray-em (halogenom też się oberwało)
- zderzak przedni to ja bym już lepiej spasował (w niektóre szczeliny nie wetkniesz igły a 20 cm dalej palec wsadzisz)
- RDZA, dwie ogromne "plantacje"
- Spasowanie obudowy poduszki powietrznej (jeśli wogóle jest) jest przekoszone w lewą stronę.

Zdjęcai rdzy.
http://img463.imageshack....dsc00901am6.jpg
http://img390.imageshack....dsc00878ku4.jpg
http://img68.imageshack.u...dsc00880zj1.jpg
Jeśli ktoś chce to moge mu zdjęcia przesłać

Podobał mi się sprzedawca mówiący że nowsze modele miały czerwony front seryjnie :axe: litości (stąd się wzieło GSI :evil3: )
Powiedziałem kolesiowi że autko jest bardzo zaniedbane to on mi odpowiedział czego się spodziewałem po samochodzie z 92 roku. (zabił mnie tym i zakończyłem rozmowe)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Maxdamage

Edit:
Co sądzicie o takim czymś ??
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C2831137

Anonymous - 07-07-2007, 22:01

1. Pęknięta szyba - częste w eclipse, wydaje mi się że to przez te rynienki - nawet leciutki kamyczek wejdzie (taki od szlaki etc) i już gniecie szybe, sam jak kupowałem to z pękniętą, szyba+wymiana kosztowała jakieś 400 zeta...
2. Siłowniki tylnej klapy chyba też norma (zwłaszcza jeśli chodzi o 92 rocznik - można łatwo i tanio naprawić, o to bym się nie martwił)
3. spasowania elementów to chyba ważna sprawa, można tanio dostać eclipsa 1g (7-8 koła papieru) bez historii dzwonkowej (nei wliczając parkingowych dzwonków, ale takie to co innego)

Ten ostatni co podałeś ma wymienioną manetkę biegów i coś dziwnie kierownica wygląda, po za tym malowanym dołem (co aż tak nie przeszkadza) to wygląda spoko, należało by obejrzeć (przebieg też taki w miare legalny :wink: )

pozdro

Anonymous - 08-07-2007, 13:43

siemka

Ja juz pojedziesz ogladac tego ostatniego eclipsa daj znac co i jak Bo tez chcialem jechac go ogladac ale nie moge znajsc chwili czasu hehe

Anonymous - 09-07-2007, 18:11

Kupił bym tego czerwonego ale znajmoy mechanik oraz znajomy z forum powiedzieli ze będzie problem z tą rdzą oraz niewiadomo jak mocny był dzwon.

Narazie szukam dalej

aurii napisał/a:
Ja juz pojedziesz ogladac tego ostatniego eclipsa daj znac co i jak Bo tez chcialem jechac go ogladac ale nie moge znajsc chwili czasu hehe

Niema problemu. Zrobie dużo zdjęć i dokładnie obejrze.

Pozdro

Anonymous - 09-07-2007, 23:02

bylem ogladac tego czarnego eclipsa z blachami WML.... i jest totalna klapa zastanawial bym sie czy dac za niego 3500 tys zł!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest caly porysowany poobijany , silnik nie pracuje rowno caly zachlapany olejem Fele ma ładne ale całe skorodowane trzeba by bylo je piaskowac i malowac od nowa Tarcze z tyłu do wymiany Poza tym fura ma 202 tys przebiegu a nie jak deklaruje 190 tys Auto chyba mialo mala stluczke bo przod jest dziwnie poskladany !!! TOTALNA PORAZKA!!!!!!!!
Anonymous - 09-07-2007, 23:22

nie no aż nie do pomyslenia a ten koles tak tą eclipse zachwalał stan BDB i wogule ,co za oszust ,ale musze przyznac ze na fotkach całkiem ładnie sie prezentuje . cieżko bedzie znaleść jakąś fajna eclipse :(
Anonymous - 10-07-2007, 00:27

Ogólnie eclipse sporo jest nawet na allegro, jednak zdjęcia są tak fajnie porobione, że faktycznie trzeba by zwiedzić całą Polskę...

Mój kosztował niewiele ale faktycznie bez zarzutu też nie był: pęknięta szyba, wydech skopany aż od katalizatora, kilka niewielkich ognisk rdzy + małe szczegóły typu: siłowniki klapy, nie działający zamek z jednej strony, szyby w drzwiach ciężko pracują, antena się nie chowa (do tej pory^^), opony z przodu zjechane na maxa (na 17" felgach - trochę kosztowało)... Sporo tego, jednak kupując go zwróciłem szczególną uwagę na to czy: silnik chodzi dobrze, nie miał poważnego dzwona, nie ma dziwactw (jakieś "nie wiadomo po co" kable, wiejski tuning), czy też brak jakiś tam elementów (przeważnie trudno dostępnych)... Przebieg też ważny, aczkolwiek ja akurat jestem niedowiarkiem i nei kupił bym samochodu z 92 roku, który ma przebieg powiedzmy 150tkm - to jest albo niemożliwe, albo ten samochód stał kupę czasu...

Pozdro ;)