LPG - Jaki sterownik gazu do wtrysku jedno punktowego ??
Anonymous - 28-06-2007, 21:57 Temat postu: Jaki sterownik gazu do wtrysku jedno punktowego ?? Witam wszystkich i prosił bym o opinie na temat sterownika do instalacji 2 generacji na wtrysku jedno punktowym mam małe doświadczenie w tej sprawi wiec ważna jest opinia kogoś kto by mógł mi coś polecić ma 3 propozycje jaka jest najlepsza ?????
1 Elektronika STAG-50
2 BINGO M -układ sterujący
3 AUTRONIC AL 700
Dziękuje bardzo pozdrawiam
Sylwia - 29-06-2007, 13:05
witam, odradzam Autronica, jakoś pada po gwarancji, na temat staga 50 , nie wypowiadam się bo nie montujemy tego, natpmiast od 2-3 lat montujemy bingo M i ogólnie nie ma z tym problemu.
bardziej bym radziła wybór pomiędzy bingo m a LCSem,
pozdrawiam
josie - 29-06-2007, 14:23
Też nie polecam Autronic'a - ostatnio takie cudo regulowałem i niemile wspominam.
Bingo M jest spoko - auto ojca jeździ na nim bezproblemowo, wbudowany emulator wtrysku 1-pkt. Program do regulacji też OK.
Ja się ostatnio zainteresowałem czymś takim:
http://dse.pl/product_inf...1&products_id=1
Bardzo dużo opcji regulacji, bardzo bardzo fajny programik. No i opis dla każdego.
No ale i tak cokolwiek założysz to musi to być zrobione w warsztacie co się chociaż trochę zna - sąsiadce wsadzili filtr stożkowy i zwężyli dolot do fi 2cm za pomocą plastiku jakim się mocuje wlew gazu bo powiedzieli że inaczej jeździć nie będzie, a w programie kompa LPG same głupoty nawklepywane.
Bartek - 29-06-2007, 15:43
Dlaczego nie polecacie Autronica? Mam takiego w GTi i ......poprostu działa. Też ma wbudowany emulator i fajny programik do strojenia.....
josie - 29-06-2007, 17:15
Bartek napisał/a: | Dlaczego nie polecacie Autronica? Mam takiego w GTi i ......poprostu działa. Też ma wbudowany emulator i fajny programik do strojenia..... |
Ja akurat stroiłem AL-700, on nie miał emulatora (miał dołożony zewnętrzny). A program w porównaniu do Bingo w moim mniemaniu koszmarny. Nie było liczbowego zakresu pracy silniczka krokowego - tylko duży, mały itp. Nie było przebiegu z sondy tylko skaczący pasek, rzadko odświeżany. Wyboru zakresu TPS, regulacji przy jakiej temp pozwala przełączyć na LPG. No i jeszcze by się nazbierało. No ale fakt - wyregulować się w końcu dało i działa jakoś.
Ja bym teraz zakupił to VICO - robione na bazie autronica, ale oprogramowanie pisane od nowa - ściągnijcie sobie soft - jest w linku który podałem. Jedyne moje zastrzeżenie to brak przebiegu sondy, a latający pasek.
|
|
|