[96-02]Colt CJ0 - karoseria
Anonymous - 30-06-2007, 18:10 Temat postu: karoseria Czy elementy karoserii colta CJO przed i po liftingu bardzo się różnią? Najbardziej interesuje mnie maska błotnik przedni i przedni zderzak. Z tego co wiem to zderzak po liftingu jest troszke inny ale czy ma te same mocowania? jak to wygląda z maską i błotnikami przednimi?
Anonymous - 01-07-2007, 11:48
tak, wszystkie czesci pasuja, czesto zdaza sie ogloszenie z coltem cj0 z rocznika 1997 lub 1996 ale ze zderzakiem lub lampami juz po liftingu (po 1998) lub odwrotnie (a to moze juz byc sygnal ze auto dostalo w nosek) np. auto piotrasa z forum (rok 1997) fotki:
http://www.3xl.in.lublin.pl/galeria/piotras
mam nadzieje ze piotras sie nie obrazi ze wzialem jego auto jako przyklad
ja sam mam w dalszych planach zmiane swiatel na te po liftingu bo sa duzo ladniejsze
Anonymous - 02-07-2007, 11:40
OK dzięki
Anonymous - 08-07-2007, 19:34
Rado! jak zmienisz światełka, to daj znać, mam taki sam zamiar, ale boje sie ryzyka, ze jednak to beda inne mocowania
pozdro
Anonymous - 09-07-2007, 00:04
ja narazie poluje na ladne aluski, poza tym mam inne wazniejsze pomysly na autko (np. alarm, szybki itp), swiatla sa w dalszych planach, wiec jeszcze troszke to potrwa
marecki338 - 09-07-2007, 22:53
ja tam wolę styl cao.
Anonymous - 10-07-2007, 19:10
A ja wole CJO tylko mam zderzak przedni do wymiany i zastanawiam się który kupić :/ czy ten co mam przed liftingiem czy ten po liftingu hmm.... może ktoś doradzi? no i czy napewno będzie pasował idealnie żeby przypadkiem gdzieś nie odstawał
Anonymous - 10-07-2007, 23:13
moim skromym zdaniem wersja zderzaka przed liftingiem (czy to co u mnie) jest ladniejsza niz po, ale to tylko moje zdanie z drugiej strony tego po liftingu szybciej znajdziesz na allegro, ja swojego sporo czasu szukalem bo w zime mialem bliskie spotkanie ze slupkiem
dodatkowo zauwaz ze ksztalt hamolegow tez rozni sie, ja mam bardziej kwadratowe a nowsze sa okragle, jezeli masz halogeny to tez jest pewien problem zeby je zamienic
Anonymous - 10-07-2007, 23:22
CJO jest pikny, CAO bez urazu ale jest brzydsze Światła po lifcir są bardziej rasowe
Anonymous - 11-07-2007, 11:20
Bastek napisał/a: | CJO jest pikny, CAO bez urazu ale jest brzydsze Światła po lifcir są bardziej rasowe |
przednie tak ale za to CJO ma ochydny zadek bez urazy ale pod tym wzgledem wygrywa CAO
pozdrawiam
Anonymous - 11-07-2007, 12:13
ziutoon napisał/a: | Bastek napisał/a: | CJO jest pikny, CAO bez urazu ale jest brzydsze Światła po lifcir są bardziej rasowe |
przednie tak ale za to CJO ma ochydny zadek bez urazy ale pod tym wzgledem wygrywa CAO
pozdrawiam |
kwestia gustu, jedni wola blondynki, inni brunetki ja lubie i blondynki i brunetki
gdyby nie ten tyleczek cj0 to moje auto byloby rozpoznawane jako honda civic, jednak czesto mi sie zdarza ze ludzie przypatruja sie bo nie wiedza co za machina jedzie
Anonymous - 11-07-2007, 20:59
CJO jest dla mnie dużo bardziej rasowe, właśnie zadek ma najfajnieszy, jest bardzo oryginalny i rasowy
Anonymous - 11-07-2007, 21:30
Cytat: | gdyby nie ten tyleczek cj0 to moje auto byloby rozpoznawane jako honda civic, jednak czesto mi sie zdarza ze ludzie przypatruja sie bo nie wiedza co za machina jedzie |
fajnie powiedziane colta nie jest łatwo spotkać
Anonymous - 12-07-2007, 17:26
Wie ktoś jak to jest z tymi numerami VIN? które numery muszą być te same żeby część pasowała? ja mam np numer VIN JMBMNCJ1ATU010537 Kupując części z demontażu przez internet ciężko stwierdzić czy to to Ale na jednej stronce przy każdej części podają numer VIN auta z którego pochodzi część. Tak więc.....? czy do mojego będzie pasować część z JMBMNCJ4ATU000725 lub JMBMNC52AMU505746
[ Dodano: 12-07-2007, 18:07 ]
dobra chyba już wiem tzn mam nadzieje że wiem zgadzać się muszą JMBMNCJ1ATU reszta to jest numer seryjny
Anonymous - 12-07-2007, 21:52
Zadzwoniłem do ASO Mitsu aby zamówić gumki drążka stab. i gościu pierwsze co zapytał o num. nadwozia, nastepnie podał mi num. kat. ori i kazał czekać do 2 tygodni aż przyjadą, także najważniejszy jest num. nadwozia chyba?
|
|
|