Space Star Techniczne - [MSS ALL] WNĘTRZE - Otwierający się schowek na okulary
Anonymous - 03-07-2007, 23:06 Temat postu: [MSS ALL] WNĘTRZE - Otwierający się schowek na okulary I taki szczegół doprowadza mnie do szewskiej pasji (bez urazy dla profesji ) Od jakiegoś czasu otwiera mi się schowek na okulary (nad drzwiami kierowcy). Teraz (zrobiło się ciepło ) nie jestem w stanie zamknąć go w ogóle. Nie lubię rozwiązań radykalnych ( z drobnymi wyjątkami ) więc KROPELKĘ raczę odrzucam. Może macie jakieś pomysły.
Pozdrawiam
KAZAN
Anonymous - 03-07-2007, 23:53
magnes?
haczyk?
śrubka?
lub total odlot - trzonek od siekiery jako podpórka:)
ale na serio - ja bym się w magnes pobawił.
Anonymous - 04-07-2007, 08:04
ja załatwiłem sprawę gumką...wygląda niezbyt fajnie, ale już się nie otwiera.....może malutki magnesik faktycznie byłby najlepszym rozwiązaniem
AniołekM - 04-07-2007, 14:55
Tam się wyrabia ten kołek plastikowy i że tak powiem "puszcza" - może na ciepło przytopić tego kołka do bardziej szerokiego kształtu i będzie już trzymał ten zatrzask?
Moominek - 04-07-2007, 21:00
ASO, z całą pewnościa ASO. Jak masz jeszcze gwarancję to wal, jak w dym
Anonymous - 04-07-2007, 23:02
ASO może być, ale gwarancji już nie mam. Pomyślałem sobie natomiast czy nie można by zastąpić oryginał czymś co pomieści współczesne okulary p. słoneczne. Macie jakieś pomyły?
Anonymous - 06-07-2007, 19:14
Ja w swoim wymieniłem pstryczek. Po odkręceniu schowka możesz łatwo wyjąć gniazdo plastikowego haczyka i wymienić go na inny w takim samym standardowym rozmiarze , najlepiej z jakiegoś taniego chińskiego badziewia. Ja kupiłem za 5 zł plastikowe pudełko i pstryczek pasował idealnie.
Anonymous - 10-11-2008, 21:00
siemanko no wlasnie ja mam ten sam problem , powiedzcie jak odkrecic ten schowek bo mi sie tez zużył ten plastikowy pstryk i mi sie w czasie jazdy otwieraja???? czy ktos wie ile moze nowy schowek kosztowac???? acha jesli chodzi o gumke jak to zrobic bo ktos pisal
dzieki
Anonymous - 12-11-2008, 20:01
smorak napisał/a: | Ja w swoim wymieniłem pstryczek. Po odkręceniu schowka możesz łatwo wyjąć gniazdo plastikowego haczyka i wymienić go na inny w takim samym standardowym rozmiarze , najlepiej z jakiegoś taniego chińskiego badziewia. Ja kupiłem za 5 zł plastikowe pudełko i pstryczek pasował idealnie. |
POMYSŁ NA 6
Anonymous - 30-11-2008, 21:07
Mnie ta sama usterka też strasznie wkurzała. Zwłaszcza jak dotknąłem tego schowka głową i on się otwierał wyrzucając okulary przeciwsłoneczne które tam trzymałem. Pomogło wyjęcie tego "pstryczka" i zamiana jego stron "góra -dół" z lekkim poprawieniem wyrobionych krawędzi ostrym nożykiem. Na wszelki wypadek przestałem jednak go używać.
Mikado66 - 10-12-2008, 13:08
Też miałem z tym problem. Odkręciłem schowek, przełożyłem zaczep sprężynek tak, żeby nie odbijały schowka a dociskały go. Teraz pstryczek nie potrzebny bo sprężyny wystarczająco dociskają schowek wraz z okularami.
Anonymous - 07-02-2009, 23:50
uff...niech ktos mi pomoże jak odkreca sie ten schowek??????????? błagam zeby nie uszkodzic podsufitki bo nie moge nic robic w samochodzie, wole odkrecic....
Mikado66 - 11-02-2009, 18:56
Teraz dokładnie nie pamiętam, wewnątrz schowka są osłony gumowe albo plastikowe, po zdjęcu których masz eleganckie dojście do śrub. Musisz mieć tylko nasadowy 12 albo 13 i odkręcasz. Odkręceniu nie towarzyszy odpadnięcie podsufitki, wszystko się trzyma na swoim miejscu.
maniak30 - 11-02-2009, 19:19
zaślepki gumowe na śruby trzeba zdąć klucz 10 i wszystko ja właśnie obróciłem sprężyne i mam spokó j
Manuela - 10-09-2010, 11:36
Musze tez zawalczyć z tymi sprężynami. Ja pogrubiłam kołeczek termokurczliwymi osłonkami, ale po jakimś czasie znów się zaczęło dziadostwo otwierać
|
|
|