Eclipse - Techniczne - [2G] Sworznie przedniego zawieszenia....
Anonymous - 06-07-2007, 08:04 Temat postu: [2G] Sworznie przedniego zawieszenia.... Witam, zastanawiałem się ostatnio czy sworznie w przednich dolnych wahaczach da się wymieniać bez wymiany całego wahacza, bo trochę bez sensu byłoby robić gumowe taile eksploatacyjne niewymienialne. Pamiętam, ze przy poprzedniej wizycie u mechanika musiałem wymienić całe przednie wahacze dolne proste z racji sworzni głównie, bo tuleje da się dostać. Teraz mam do wymiany sworznie i tuleje na drugim (wygiętym) wahaczu czy jak to się tam zwie w tym przypadku (Compression arm - w wersji ang.) i zastanawiam się nad opcjami...
Pozdrawiam
Anonymous - 06-07-2007, 10:44
wachacze, i w JC i IC są np. tylko wachacze. ew. możesz sobie ściągnąć elementy poliurethanowe które jako jedyny występują bez wachaczy
ew. brodzić w g..... prubując pójść tańszą drogą....
Adaho_krak - 06-07-2007, 12:42
Z tego co się oriętuje w 2G tylko całe wachacz, w 1G można wymienić same simerbloki i sworznie.
Anonymous - 06-07-2007, 20:15
Tak też przypuszczałem. Na szczęście Japaneze ma zamienniki w rozsądnej cenie (chociaż właściciele Eclipsów nie należą do rozsądnych finansowo ), bo w innym wypadku przy trzech wahaczach na koło jedna strona (koło) to wydatek 800zł. Trochę MM wtopiło przy projektowaniu tej części auta w/g mnie - oczywiście patrząc od strony klienta nie producenta części
Anonymous - 07-07-2007, 03:58
to nie wina mitsu a polskich drog...
wymienia sie niestety cale wachacze co nie znaczy ze nie mozna wymienic swozni... ale to juz tylko i wylacznie na wlasne ryzyko... uwazaj na niektore podroby! lepiej wydac wiecej niz za miesiac znow wymieniac ten sam wachacz
Anonymous - 10-07-2007, 18:35
Zakładam, że Japaneze nie wciska kitu bo jeszcze z nim nie miałem problemów jeśli chodzi o jakość części oferowanych.
Anonymous - 19-07-2007, 22:08 Temat postu: sworzen w wachaczu dolnym przod prosty Witam
mi poszła guma od wachacza dolnego prostego i chcem sciagnac go i dac do regeneracji..wie moze jakie kroki musze poczynic by odpowiednio sciagnac GO.??
PROSZE O RADE??
|
|
|